România s-a transformat din 2016 într-o piață reglementată la nivel de jocuri de noroc online, înregistrând o creștere masivă în 2024, de până la 809.5 milioane de dolari, cu previziuni extrem de favorabile pentru următoarea perioadă de cinci ani, când se așteaptă ca suma încasată să depășească 1 miliard de dolari. La fel de îmbucurător este faptul că numărul conturilor deschise de jucătorii și pariorii români va ajunge la 839.800 de utilizatori în următorul interval de cinci ani.
Ungaria, țara vecină, s-a încadrat pe aceleași coordonate, cu o creștere de până la 583.7 milioane de dolari în anul curent și de până la 740 milioane de dolari în următorii cinci ani. În ceea ce privește jucătorii, numărul lor este în creștere, de la 405.200 de conturi în 2024 până la 467.800 de utilizatori în 2029. În ultimii ani, din punct de vedere al cazinourilor terestre, Ungaria depășește nivelul României. Să fie acesta un motiv suficient pentru a-i convinge pe jucătorii români de cazinou să viziteze țara vecină?
Contextul istoric al evoluției pieței de jocuri de noroc în Ungaria
Din punct de vedere al culturii jocurilor de noroc, Ungaria depășește țara noastră, prima loterie fiind organizată în 1777, în timp ce în România, Loteria Națională și-a început activitatea în 1906. De asemenea, primul cazinou terestru din Ungaria a fost deschis în Pesta în 1827 (Nemzeti Casino), în timp ce în România, cazinoul din Arad a fost inaugurat în 1872.
Evoluția istorică ulterioară este similară celei din țara noastră, în 1949 jocurile de noroc trecând sub controlul statului până în 1990 (România) și 1991 (Ungaria). În țara vecină, controlul a fost preluat în 1992 de Szerencsejáték Zrt, care încă îl mai deține și în 2024 (a renunțat în urmă cu un an la monopolul asupra sectorului online de pariuri pe sporturi).
Cum își atrag cazinourile terestre din Ungaria invitații din străinătate: caracteristici și oferte
Cazinourile fizice din Ungaria mizează pe tradiție, pe oferta de jocuri, pe evenimentele culturale (concerte muzicale) și pe locațiile amplasate în zone turistice de mare interes pentru turiști. „Románia Magyarország egyik legfontosabb turisztikai partnere, 2023-ban 7,5 millió román turista regisztrált az országban. Az online kaszinójátékok tekintetében az ajánlat hasonlóságot mutat, mivel a szolgáltatók mindkét országban aktívak, ahogy az mr bet vélemények magyarországon esetében is, azonban a szárazföldi szinten Magyarországnak több kaszinója van, mint Romániának, ami ideális célponttá teszi a román szerencsejátékosok számára,” consideră Vilmos Szatmár.
(România este unul dintre partenerii turistici de top pentru Ungaria, în 2023 fiind înregistrați 7.5 milioane de turiști români. La nivel de jocuri de cazinou online, oferta prezintă asemănări, cu operatori care activează în ambele țări, așa cum este cazul recenzii Mr Bet în Ungaria însă, la nivel terestru, Ungaria dispune de cazinouri mai numeroase decât România, ceea ce o face o destinație ideală pentru jucătorii români.)
Oferta operatorilor tereștri din Ungaria înseamnă mese de poker (Ultimate Texas Hold’em și Caribbean Stud Poker fiind principalele tipuri de poker preferate de cazinourile ungare), blackjack, Punto Banco, ruletă americană și europeană și sloturi IGT, EGT Digital, Merkur, Novomatic și Apex. Cazinourile de tradiție, precum cel din Sopron sau Las Vegas din Budapesta, atrag prin locațiile și clădirile în care sunt amplasate.
Cât de accesibilă este Ungaria ca destinație turistică pentru jucătorii români de cazinou?
Faptul că Ungaria este o destinație aflată la 2 ore de călătorit cu avionul și la maxim 20 de ore pe căile ferate sau pe autostradă reprezintă unul dintre avantajele majore oferite jucătorilor români.
Accesul în țara vecină se face în baza actului de identitate, atât România, cât și Ungaria făcând parte din Uniunea Europeană. Prin urmare, jucătorii români pot să opteze pentru această țară, care se remarcă prin caracteristicile unice și beneficiile oferite.
Experiența culturală și atmosfera vibrantă a cazinourilor din Ungaria: elementul supriză pentru jucătorii de cazinou din România?
Tropicana, Atlantis, Atrium, Corvin sau Sofitel sunt doar câteva dintre cazinourile terestre din Budapesta care mizează pe suprafețe generoase de joc, cuprinse între 570 și 1200 de metri pătrați. Aparatele de păcănele constituie principala categorie de jocuri de noroc, numărul lor ajungând până la 276 în cele mai întinse locații. Alături de aceste jocuri, ruletele electronice și mesele live de ruletă și jocuri de cărți completează oferta de jocuri.
Din punct de vedere al ambianței, evenimentele muzicale se combină cu cele destinate divertismentului. În plus, jucătorii beneficiază de acces la open bar-uri și restaurante, unde pot experimenta bucătăria tradițională din Ungaria.
Ce avantaje prezintă cazinourile din Ungaria în comparație cu locațiile din România?
Ungaria se evidențiază atât prin numărul mare de locații terestre de cazinou, cât și prin varietatea ofertelor acestora. La nivel de jocuri disponibile, în ambele țări oferta prezintă elemente asemănătoare (rulete, sloturi, poker și blackjack). În ceea ce privește valoarea premiilor, în Ungaria acestea sunt mai mari, iar jackpot-urile și tombolele sunt disponibile în mod regulat.
România mizează pe protecția jucătorilor și pe fidelizarea acestora; accesul în locațiile destinate jocurilor de noroc este restricționat pe criterii de vârstă (18 ani) și prezentarea unui act de identitate. Operatorii români acordă diverse recompense jucătorilor autohtoni care sunt fideli. În ambele state se promovează jocul responsabil.
Dezvoltarea spiritului de comunitate și a legăturilor dintre jucători
Jocurile de noroc reprezintă o punte de legătură între jucătorii români și unguri, ajutând la depășirea barierelor culturale și lingvistice. Regulile și desfășurarea jocurilor sunt similare, așa că nu este nevoie de o limbă comună pentru a le juca. Organizarea de turnee și competiții de poker sau blackjack, care este o practică regulată în cazinourile din Ungaria ajută la consolidarea spiritului de comunitate între jucătorii din cele două țări.
Cât de atractivă este Ungaria la nivel de jocuri de cazinou pentru jucătorii din România?
Țara vecină reprezintă o destinație extrem de atractivă pentru jucătorii autohtoni, oferindu-le acestora multiple opțiuni de diverstisment la nivel de jocuri de noroc, dar și extra beneficii, precum acces la evenimente culturale, bucătăria locală și turnee de poker și blackajck.
Depășirea barierelor lingvistice și culturale este posibilă acum prin intermediul cazinourilor și jocurilor de noroc, care reprezintă o limbă comună pentru jucătorii din România și Ungaria. Așa că, vizitează Ungaria și descoperă nestemata ascunsă de pe harta jocurilor de noroc din Europa!
Lasă un răspuns