• specialiștii atrag atenția că azotatul de amoniu este singurul îngrășămînt chimic care prezintă pericol de explozie la temperaturi mari
Accidentul petrecut săptămîna trecută la Mihăilești, cînd 18 persoane și-au pierdut viața în urma exploziei unui camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu, a provocat o adevărată psihoză printre băcăuani. Acum, orice magazin din oraș care vinde produse chimice este ocolit de cetățeni. Fiecare sac cu vreo substanță chimică scoasă la ușa unui magazin crează o panică de nedescris. Dovadă numeroasele telefoane primite la redacție în ultimele zile, prin care oamenii semnalau riscuri care, în final, s-au dovedit inexistente. Mihai Nicolae, director tehnic al societății Sofert, spune că azotatul de amoniu este singurul îngrășămînt chimic care prezintă pericol de explozie la temperaturi mari.”Să nu confundăm lucrurile. Probleme de acest gen există doar în cazul azotatului de amoniu. În ceea ce privește unitatea noastră, Sofert nu produce îngrășăminte chimice pe bază de azotat de amoniu. În plus, nici unul din sortimentele de îngrășăminte chimice produse de Sofert nu prezintă pericol de explozie la temperaturi ridicate sau în contact cu combustibili”, mai precizează directorul tehnic al combinatului băcăuan, care distribuie îngrășăminte chimice la unități din Bacău. (Elena SOLOMON)
Lasă un răspuns