Județul Bacău are 9 produse tradiționale atestate, care reflectă specificul local și tradițiile culinare ale zonei. Cel mai recent, „Păstrăv afumat la lojniță” din comuna Blăgești, a obținut certificarea în mai 2024.
Lista produselor și localitățile unde sunt produse: păstrăv afumat în hârzob de brad – comuna Palanca, cătină Letea, cătină la teasc, cătină la teasc cu miere – comuna Letea Veche, păstrăv afumat la lojniță, zacuscă pescărească cu legume și crap, zacuscă pescărească cu legume și sturion, zacuscă pescărească cu legume și păstrăv, marinată picantă de sturion în ulei – comuna Blăgești.
În perioada 17-26 ianuarie 2025, România participă la cea de-a 89-a ediție a expoziției internaționale „Săptămâna Verde” (Grüne Woche) din Berlin, Germania, cu un stand dedicat, unde sunt promovate produse recunoscute la nivel național și european. Printre acestea se numără: magiunul de prune Topoloveni (IGP), salamul de Sibiu (IGP), telemeaua de Ibănești (DOP), novacul afumat din Țara Bârsei (IGP), scrumbia de Dunăre afumată (IGP) și multe altele.
La standul României, sunt prezente zacusca pescărească cu legume și păstrăv și marinata picantă de sturion, produse la Blăgești, județul Bacău. (sursa: comunicat de presă DAJ Bacău)
Lasă un răspuns