• tinerii plecați în concediu i-au lăsat fără clienți pe patronii sălilor de forță • aceștia caută tot felul de soluții pentru a-i atrage pe cei intersați
În sălile de forță din Bacău bate vîntul de vreo lună. De cînd a început perioada concediilor, chiar și cei mai împătiți au renunțat să mai meargă la antrenament. În plus, tinerii „trag tare” toamna și iarna pentru ca în perioada concediilor să arate cît mai bine. Patronii, însă, își văd afacerile în pericol, așa că au început să caute tot felul de soluții pentru a-și atrage noi clienți.
În orașul Bacău nu sînt decît patru săli de forță. În general, prețul unui abonament la sală variază între 300.000 și 450 000 lei, în funcție de facilitățile oferite (dușuri, saună sau aer condiționat). De departe, prețurile cele mai ridicate sînt practicate la Bazinul olimpic. Abonamentul la aceasă sală este de 950.000 lei, în acest preț fiind incluse 12 ședințe de fitness sau aerobic, opt de înot și patru intrări la saună.
Patronii spun că, în medie, fiecare sală atrage aproximativ 300 de abonați iarna, cifră care scade vertiginos în perioada verii. „Pe lîngă sezon, greutatea cea mai mare pe care o întîmpinăm sînt ideile preconcepute ale oamenilor, că în acest sport se folosesc substanțe anabolizante, confundate, de fapt, cu suplimentele naturale, absolut inofensive”, ne-a declarat Codruț Duduman, un jandarm de dimensiuni impresionante, grafician al revistei „Culturism”, care practică acest sport de zece ani, și pe care l-am găsit în plin antrenament la sala SAN GYM din incinta Școlii Generale 27.
Pînă la urmă, cei interesați să-și mențină trupul într-o formă bună merg la sălile care oferă condițiile cele mai bune. Și patronii au înțeles acest lucru, așa că vin cu idei cît mai atractive. De exemplu, cei de la sala Aqua Fitness, aflată în incinta Bazinului de înot, recent igienizat, fac antrenamente combinate pentru reglarea metabolismului, a circulației, de relaxare musculară și -pentru deconectare psihică. Fiecare cursant are o fișă personală, în care sînt trecuți parametrii fizici din timpul antrenamentelor, progresele realizate, dar și caloriile consumate. În plus, sînt oferite și posibilități de tratare a afecțiunilor cardio-vasculare și ale coloanei vertebrale, dar și de recuperare după accidentări. „E prima ofertă de acest gen din Moldova și a doua din țară, după cea de la Tîrgu Mureș. Fiecare cursant trebuie să conștientizeze necesitatea mișcării și să aibă încredere în forțele proprii”, declară Eugen Pilat, instructorul sportiv al sălii. (Olimpia FILIP)
Lasă un răspuns