Băcăuanii care sînt calificați în domeniul gastronomic și hotelier își
pot demonstra măiestria în Germania. Preselecția va fi organizată tot de Oficiul pentru Migrația Forței de Muncă (OMFM) din București. Contractele de muncă au o durată de 12 luni cu posibilitate de prelungire pînă la 18 luni în Germania. Oferta angajatorilor nemți se adresează persoanelor calificate în meseriile de bucătari, ospătari și recepționeri. Mai sînt acceptați și economiști, absolvenți ai facultăților de știinte economice și turistice sau bucătari și ospătari cu experiență în domeniul fast – food – urilor.
La preselecție pot participa numai persoanele cunoscătoare de limba germană nivel bun și foarte bun, care au diplomă de calificare în domeniu și o vechime de minim doi ani în activitate, dovedită prin carte de muncă.
Acestea nu sînt singurele condiții impuse de patronii germani. Doritorii trebuie să aibă între 18 și 40 ani. La preselecție nu pot participa băcăuanii care au mai beneficiat anterior de astfel de contracte de muncă. Dosarul trebuie să cuprindă două poze tip pașaport, o copie a buletinului de identitate, o copie a pașaportului cu valabilitate de minim un an, fișa personală, tipizat eliberat de OMFM București, un CV în limba română, tipizat de la OMFM, un CV în germană, o copie legalizată a certificatului de absolvire sau calificare traduse de un traducător autorizat, copie legalizată după cartea de muncă traduse de un traducător autorizat, adeverință medicală de la medicul de familie din care să reiasă că solicitantul este apt din punct de vedere medical, cazier judiciar și un dosar de carton.
Băcăuanii care vor avea șansa să treacă de preselecție vor participa la selecția cu angajatorii nemți, care va fi organizată în luna martie. Persoanele doritoare să lucreze în gastronomie pot obține relații suplimentare la 021/315.88.44 sau 021/310.07.96. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns