Caminul de lux al Universitatii Bacau, o bijuterie de cladire inaugurata in octombrie 2007, in care Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a investit, prin Proiectul pentru Reabilitarea Infrastructurii Scolare, aproximativ 1,8 milioane lei, s-a „ramolit”. E invadat de mucegai si igrasie, usile ies din pereti, gresia s-a patat si ridica nasul din tencuiala, iar in unele camere s-a umflat parchetul. La mai putin de un an de la darea lor in folosinta, baile sint pline de umezeala, peretii si tavanul, „pictate” in nuante verzi, maro si galbene, au varul plesnit. Conducerea Universitatii Bacau este de parere ca in spatele acestui dezastru ar sta niste „vicii ascunse” ale constructiei, iesite la iveala inca din iarna anului trecut, la numai citeva luni de la darea sa in folosinta. „Eu obisnuiesc sa intru prin camine pentru a vedea starea de curatenie. Inca de la inceput au aparut problemele. Cred ca n-au fost facute izolatiile cum trebuie intre etaje. Daca nu se remediaza, igrasia se va intinde si la camere. Am solicitat un raspuns tehnic, dar firma nu ni l-a dat. Noua ne-a venit pe tava licitatia. Inginerul Marin, de la Inspectoratul Scolar, a administrat proiectul. Lucrarea are un an garantie, daca nu raspund in acest interval, vor spune apoi ca e vina noastra, de exploatare, si va trebui sa suportam costurile reparatiilor”, a afirmat revoltat Valentin Nedeff, rectorul Universitatii Bacau.
Usile se desprind din perete
Acuzele aduse de Universitatea Bacau firmei constructoare privesc numeroase defectiuni. Bai cu infiltratii pe toate cele patru niveluri, pante de scurgere pe care apa ajunge in holul caminului, scurgeri subdimensionate la chiuvete si la dusuri, tencuiala fundatiei umflata si crapata din cauza infiltratiilor de apa, usi desprinse de perete, prize si intrerupatoare montate necorespunzator care provoaca intreruperea panolului central, gresie de proasta calitate pe holuri s.a.m.d.
Patru adrese catre firma constructoare, fara raspuns
Cele patru adrese de instiintare asupra situatiei, trimise de Universitatea Bacau catre Eccor SRL, firma constructoare cistigatoare a licitatiei, au ramas fara raspuns. Prima dateaza din 30 octombrie 2007 si cea mai recenta din 9 iunie 2008. „Noi am facut aceste adrese ca sa stie ca sintem nemultumiti. E pacat ca au fost bani cheltuiti!”, subliniaza Camelia Simion, sefa Serviciului Social al Universitatii Bacau. „Noi nu sintem implicati financiar, doar avizam si monitarizam lucrarea. Banii au fost transferati direct de la minister catre firma. Stim de aceste adrese, i-am instiintat, dar au mai avut si alte lucrari”, a scuzat, ieri, ing. Viorel Marin, de la Serviciul „Investitii” al Inspectoratului Scolar Judetean Bacau. Tot ieri, ca prin miracol, dupa noua luni de tacere si la citeva ore de la „raidul” nostru, conducerea firmei Eccor a vizitat Universitatea Bacau, pentru a lua cunostinta la fata locului de problemele din camin. Reprezentantii Eccor nu si-au asumat intreaga vina pentru dezastrul din baile cladirii de lux si au spus ca o cauza ar putea fi condensul. Conducerea Eccor s-a angajat totusi ca pina la inceputul anului universitar sa trimita o echipa care sa desfaca gresia si cazile de dus, pentru refacerea lucrarii, si sa fixeze usile de la camere cu dibluri.
Dan a zis
Hai sa fim seriosi !!! Voi nu stiti cum aratau caminele acum patru ani! Intrebati pe studiosii care sunt cazati acola cum se comporta !
Vali a zis
Ba voi sfidati prostia! Cum sa fie ala camin de lux? Umde ati auzit voi ca intr-un camin de lux sunt inghesuiti 4 oameni intro camera de 16 metri patrati ?!?!?
Lenutza Vatafu a zis
ORICUM AM LUA-O, NU MERITA ACESTI ”studiosi ”un asemenea camin !!!NU stiu ce conditzii or fi avand ei acasa, dar aici se comporta ca niste africani – asta se vede si ”’din avion”’…
Nu-i mai plangetzi ,sunt jalnici !!!Daca tot au vrut sa fie studentzi macar sa incerce sa devina civilizatzi…