Căminele spital din județ, unde sînt asistate persoane cu handicap, dar și vîrstnici, au demarat campania de aprovizionare pentru iarnă. În limita bugetelor disponibile, directorii unităților amintite au început să adune cîte puțin prin cămări. Grosul alimentelor va fi procurat însă, la sfîrșitul acestei luni și în octombrie, cînd prețurile produselor agricole va scădea. „Deocamdată am procurat zarzavaturile și am pus murăturile. Urmează să cumpărăm ceapa, varza, fasolea și cartofii, dar aceasta mai tîrziu, cînd vor scădea prețurile. Va trebui să vedem ce firmă are prețul cel mai mic. Totdată, așteptăm și rectificarea de buget, să știm pe ce bani putem miza cu exactitate. Noi va trebui să ne aprovizionăm și cu gaz pentru încălzire, dar aceasta se va face puțin mai tîrziu. Aprovizionarea pe iarnă se ridică cam la 300 de milioane de lei doar pentru căminul nostru”, ne-a declarat medicul Ovidiu Necula, directorul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Gîșteni. Această unitate are în grijă peste 400 de asistați. Anul acesta, conducerea căminului va trebui să scoată mai mulți bani pentru mîncarea bolnavilor neuropsihic, pentru că recolta proprie a fost distrusă parțial de grindină. Căminul are grădina lui proprie, în care s-au cultivat cele trebuincioase, care urmau să acopere o parte bună din hrana asistaților, dar gheața a distrus munca celor internați.
Pregătirile au demarat și la Vermești, dar și în celelalte cinci centre din județ. Fiecare dintre directori a contactat firmele care asigură aprovizionarea cu alimente, dar stau în expectativă să achiziționeze cît mai mult, cu bani mai puțini. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns