Primele rezultate ale analizelor efectuate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) în cazul toxiinfecției alimentare de la Buhuși arată că unele dintre alimentele puse pe masa festivă organizată de familia Găucan aveau o încărcătură de microbi mai mare decît cea admisă. verdictul final în acest caz va fi dat abia azi, cînd vor fi gata și ultimele analize. „După simptomatologia celor șapte bolnavi care au ajuns în spital se pare că răspunzător de toxiinfecția alimentară este stafilococul cuagulozo pozitiv. Abia azi se va stabili cu precizie dacă aceasta este adevărata cauza și cine este responsabil de îmbolnăvirea celor șapte buhușeni”, ne-a declarat doctorul Cornelia Cojocaru, director DSP. Episodul toxiinfecției alimentare din Buhuși s-a petrecut duminică la prînz. Trei copii și patru adulți au fost internați în spitalele din Buhuși și Bacău după ce au petrecut la ziua de naștere a unei rude. La masa festivă, aceștia au servit preparate gătite în casă, dar și produse din comerț, cumpărate de la un magazin alimentar închis luni de inspectorii DSP pentru grave abateri de la regulile sanitare. (C.D.)
Lasă un răspuns