Crescatorii de capre din toata tara organizeaza, in perioada 11 – 13 iulie, Conferinta anuala a Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Capre din Romania – Caprirom. Printre ei se numara si membrii filialei Onesti a acestei asociatii, una dintre cele mai active din Caprirom. Conferinta – ne-a informat presedintele filialei Onesti a Caprirom, Nicolae Doilet – va avea loc la Piatra Neamt, la sediul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Vineri, 11 iulie, de la ora 17,00, va avea loc sedinta Biroului Director, iar simbata, 12 iulie, si duminica, 13 iulie, de la ora 9,00, Conferinta anuala a Caprirom. Membrii asociatiei vor analiza Raportul de activitate a Caprirom in perioada iunie 2007- iunie 2008, vor audia prelegeri cu tema „Ameliorarea si reproducerea caprinelor in Romania” si vor dezbate situatia conservarii genofondului. La conferinta vor participa membrii Consiliului Director al Caprirom si detinatorii de caprine cuprinsi in programul de conservare a genofondului. De asemenea, vor fi invitati fermieri si crescatori care au beneficiat de servicii din partea asociatiei.
Anul trecut, Conferinta nationala a crescatorilor de capre din Romania a avut loc la Onesti, organizata de filiala onesteana a asociatiei. Onestiul a avut ca oaspeti, atunci, profesori universitari si cercetatori in domeniu, printre care profesorul universitar Vasile Tafta, crescatori de capre si ziaristi. De asemenea, reuniunea a fost onorata de profesorul Gilbert Claude Toussaint, doctor in stiintele gestiunii, inginer si economist din Franta, reprezentant al FAO – Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura. Participantii au analizat implicarea asociatiei Caprirom in dezvoltarea cresterii caprinelor în România si au insistat asupra situatiei actuale a cresterii caprelor în România, a rolului asociatiilor in ameliorarea productiilor la caprine în România, a fermelor de capre construite din fonduri Sapard, a rolului asociatiilor in ameliorarea productiilor la caprine în România, evaluarii sistemelor de crestere a caprinelor in tara noastra si a produselor din lapte de capra si oaie: asocierea dintre practica procesarii traditionale si sanatate. (Petru DONE)
Lasă un răspuns