Fie că e pentru partenerul tău, pentru tatăl tău, pentru fratele tău, pentru o rudă sau pentru un prieten, un parfum este un cadou foarte util. Desigur, trebuie luate în considerare o serie de caracteristici la alegerea unui parfum pentru bărbați, întrucât nu toți bărbații au aceleași gusturi în ceea ce privește parfumurile, iar dacă vom nimeri, cadoul nu va fi foarte practic. Din acest motiv, în acest articol vom descoperi o serie de sfaturi pentru a alege corect atunci când oferim un parfum pentru bărbați, câteva sfaturi pe care le putem aplica chiar și pentru a ne alege propriul parfum.
Primul lucru de luat în considerare atunci când alegeți un parfum pentru bărbați este ce parfumuri îi plac persoanei vizate. Dacă aveți de gând să le cumpărați pentru dvs., alegerea e ușoară, dar dacă e pentru a-l face cadou, ne confruntăm cu una dintre primele dileme. După componentele sale, există parfumuri citrice, florale, orientale, fructate sau lemnoase, o gamă largă de familii de parfumuri care complică alegerea. Și asta pentru că am menționat doar cele patru cele mai comune tipuri parfumuri, deoarece putem găsi și altele mai specifice.
Vezi gama completa de parfumuri barbatesti pe emag
Al doila sfat este să încercați parfumul. Trebuie să o faceți pe piele, deoarece, în ciuda faptului că un parfum are o anumită aromă, gradul de aciditate al pielii – faimosul pH – poate modifica mirosul final. Din păcate, doar pentru că un parfum miroase bine la o persoană nu înseamnă că o va face la toată lumea. Atunci când încercați diferite parfumuri, trebuie să aveți în vedere că puteți încerca 2 sau 3 de același stil sau 5 numai dacă provin din familii diferite înainte de a vă satura. Începeți cu cele mai ușoare și încercați să le testați în puncte îndepărtate, astfel încât aromele să nu se încrucișeze.
Al treilea punct de luat în considerare este anotimpul. Nu este același lucru să oferi un parfum pentru iarnă decât unul pentru vară. În climele mai reci putem folosi parfumuri moi sau mai puțin intense, dar dacă trăim într-un climat mai cald vom avea nevoie de un parfum intens, astfel încât mirosul să dureze mai mult. Desigur, când temperatura corpului crește, există parfumuri care vara devin „agresive”, așa că va trebui să găsim echilibrul perfect între parfumuri și climă, perioada anului și utilitatea, care ne aduce la următorul nostru punct.
Încheiem cu o întrebare care, dacă îi găsim răspuns, ne va permite să parcurgem al patrulea pas pentru a alege rapid parfumul pentru bărbați: pentru ce ocazie este parfumul? Un parfum de zi cu zi nu este același lucru cu un parfum pentru ieșit în oraș cu prietenii sau pentru o ocazie specială. Primul lucru pe care îl vom face este să facem diferența între zi și noapte. Parfumurile citrice sau fructate, mai moi, sunt ideale pentru zi, dar noaptea putem apela oricând la parfumuri lemnoase sau orientale mai intense.
Pentru mers la muncă putem folosi parfumuri proaspete, cu miros plăcut și moi, iar aici citricele sunt aproape întotdeauna o opțiune câștigătoare. Dacă, pe de altă parte, căutați un parfum pentru a ieși noaptea, idealul este un parfum oarecum mai puternic, precum cele orientale. Din fericire sau din păcate, nu există un parfum care să funcționeze pentru toate ocaziile, așa că va trebui să investigăm bine și să decidem să-l alegem pe cel care se potrivește cel mai bine cu ceea ce căutăm și cu stilul nostru de viață.
Un alt sfat util atunci când vine vorba de a obține corect parfumul este să- l întrebi pe partenerul tău sau pe un prieten ce părere are despre mirosul parfumului. Două nasuri miros mai bine decât unul și, dacă avem îndoieli atunci când alegem, să cerem ajutor de la cineva care cunoaște bine acel om, lucru care poate face diferența între succes și eșec.
Tipuri de parfumuri
Un alt detaliu care deseori trece neobservat la alegerea unui parfum este concentrația sa, pentru a putea defini când și cum să-l folosim:
Apa de colonie (EDC): concentrația sa de parfum variază de la 3 la 8%, aproximativ. Sunt parfumuri proaspete, durata lor este scurtă și pot fi folosite de mai multe ori pe zi.
Apa de toaletă (EDT): concentrația acestui tip de parfum variază de la 9 la 15%, aprox. Acestea sunt parfumuri care durează mai mult. Sunt intense, deci le puteți folosi de 2-3 ori pe zi.
Apa de parfum (EDP): între 15 și 25% concentrație au aceste parfumuri. De lungă durată, parfumul său durează câteva ore, chiar și zile. Ele vă marchează prezența cu un siaj intens și de durată.
Parfumurile sunt de obicei etichetate cu această clasificare. Puteți verifica acest lucru uitându-vă la sticla parfumului dvs. curent: acesta poate fi scris în prescurtare sau cu numele său complet.
Lasă un răspuns