• Puneți dulceața în borcane și lasați-le nelegate la gură două zile, ferite de praf. După ce s-a format o crustă deasurpa borcanului se leagă strîns cu ceolofan și se pun la întuneric în cămară.
• Dacă legați borcanele cu celofan, cît timp dulceața este foarte fierbinte, fără să așteptați să se răcească, strîngeți bine celofanul, pănă formează o adîncitură în mijlocul legăturii și vați asigurat că nu mai au nici un contact cu aerul.
• Ungeți dulceața rece așezată în borcane cu o pană înmuiată în țuică.
• Înmuiați celofanul în țuică, înainte de a-l lega pe gura borcanului.
• Turnați o peliculă de parafină lichidă peste dulceață, pentru a o izola de contactul cu aerul.
• Borcanele cu dulceață trebuie depozitate într-un loc uscat, ferit de lumină. (Elena SOLOMON)
Lasă un răspuns