Compania Agricola Bacau ar putea iesi, in acest an, la export cu produsul „Salam de Sibiu”, daca Uniunea Europeana va ridica restrictia impusa la carnea de porc – a anuntat Angelica Boboutanu Smil, directorul societatii Salbac, care face parte din Grupul Agricola. Salamul de Sibiu Agricola a atins, in perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, o cota de piata de 42,1% din punct de vedere valoric (39% in volum) in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania (potrivit MEMRB Romania – companie care furnizeaza informatii despre vinzarile de retail pentru diverse categorii de produse de consum). „In luna decembrie – spune Angelica Boboutanu Smil -, am vindut o cantitate record de Salam de Sibiu pentru noi. In anul 2010, Salbac a inregistrat o crestere totala de 27% a volumelor de mezeluri si specialitati vindute si de 31% in valoare. Consider ca este o performanta a echipei noastre de la Salbac si e de ajuns sa dau citeva exemple: Salamul de Sibiu este lider de piata in segmentul sau si continua sa creasca usor (mai ales in conditiile in care piata a scazut anul trecut), Crenvurstii Agricola au inregistrat cresteri ale vinzarilor de 49% in volum (de 6 – 7 ori mai mult decit ritmul pietei), iar Salamurile fierte afumate au inregistrat cresteri de 15% (dublu fata de piata) si am lansat cu succes si Cirnatii Sticks”.
Grupa salamurilor crude uscate de la Agricola au avut cele mai mai cresteri in 2010, respectiv plus 47% in volum, pe o piata care a scazut cu citeva procente. Agricola detinea, anul trecut, o cota de piata valorica de 11,7% in categoria „produse crude uscate”.
Sortimentul cu cea mai mare notorietate, Salamul de Sibiu Agricola, a avut, in 2010, o evolutie crescatoare, de la luna la luna, si a ajuns pe pozitia de lider in total segment Salam Sibiu comercializat pe piata din Romania (pozitie adjudecata in iunie 2009), cu o cota de piata valorica de 42%, detasat fata de ceilalti producatori. „Pentru anul 2011, ne-am planificat cresteri ale vinzarilor de 18%. Ne vom focusa in continuare pe Salamul de Sibiu si grupa de crenvursti si vom lansa citeva mezeluri crude uscate noi pentru HoReCa si vitrinele asistate. Avem in vedere si citeva investitii absolut necesare, de aproximativ doua milioane de lei, pentru un proiect de extindere cu inca trei tunele de afumare, pentru Salamul de Sibiu. De asemenea, intentionam sa extindem cit mai mult, pe verticala, implementarea sistemului de management al performantei, deoarece sistemul de motivare a angajatilor isi arata deja roadele” – a precizat directorul Salbac. (Petru DONE)
Lasă un răspuns