• catedra de matematică a acestuia de la Școala „Dimitrie Ghica” din Comănești a intrat în restrîngere, deputatul PSD transferîndu-se la Școala nr. 3 din localitate
Atracțiiile primei zile a sesiunii de pretransferări și soluționare a restrîngerilor de activitate a cadrelor didactice, ce s-a derula ieri la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, aveau, la un moment dat, toate șansele să se limiteze la niscaiva nemulțumiri ale profesorilor de fizică și chimie. Și asta pentru că, din cauza numărului foarte mic de catedre vacante la aceste specializări, unii au rămas cu restrîngerile nerezolvate.
„Salvarea” a venit dinspre matematică, printre numele profesorilor intrați în cursa pentru găsirea unui loc de muncă în anul școlar viitor figurînd și cel al comăneșteanului Vasile Miron. Adică nimeni altul decît deputatul PSD originar din orașul minerilor. Profesor de matematică la Școala „Dimitrie Ghica” din Comănești, el s-a văzut nevoit să se mute la Școala nr. 3 din localitate, în condițiile în care catedra i-a intrat în restrîngere de activitate. Cel puțin așa s-a anunțat în plenul ședinței de pretransferări. Interesant e faptul că profesoara Veronica Popa, directoarea Școlii „Ghica” a spus că postul deputatului Miron mai era viabil cel puțin un an de zile. „Postul domnului deputat Miron nu a intrat în restrîngere. E posibil ca acest lucru să se întîmple, eventual, la anul, în condițiile în care foarte mulți dintre elevii noștri, care provin în special de la Centrele de Plasament din oraș, au fost dați în plasament familial. În orice caz însă, nu este vorba, cel puțin anul acesta, de restrîngere de activitate. Doamnul deputat a vrut, probabil, să-și ia măsuri de precauție”, a declarat directoarea Popa.
Profesorul Ioanel Ardeleanu, inspector cu probleme de personal în cadrul Inspectoratului Școlar spune însă că, din punct de vedere legal, are mai puțină importanță dacă postul deputatului PSD a intrat în restrîngere sau acesta a dorit, pur și simplu, să se transfere la Școala nr. 3 din Comănești, atît timp cît nimeni nu a cerut catedra respectivă. Altfel, un moment care spune multe s-a consumat în cazul profesorilor de informatică, primii patru dintre aceștia, în ordinea punctajului, preferînd catedre la Colegiile Naționale „Gheorghe Vrănceanu” și „Vasile Alecsandri” ori Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, în condițiile în care catedre vacante erau și la Colegiul Național „Ferdinand I”, liceu considerat numărul 1 în domeniu. Revenind la profesorii de matematică, e de remarcat faptul că profesorul Ioan Ursu, fost inspector general adjunct, a prins, cu destule emoții, o catedră la Grupul Școlar „N. V. Karpen” pentru care a lăsat un post de informatică la Grupul Școlar de Chimie. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns