Cine își face cumpărăturile în Piața Centrală la o oră foarte matinală este imposibil să nu-l întîlnească printre tarabe pe Adrian Craiovan, directorul RAGC. Încă înainte de ora opt, are deja sacoșele pline cu legume și zarzavaturi. „Este un hobby al meu să fac piața – ne spune Adrian Craiovan. Am o plăcere deosebită să aleg ce-i mai bun de pe tarabe, să mă tocmesc cu precupețele. Mă trezesc la cinci dimineața în fiecare zi și la șapte sînt totdeauna prezent în piață”. De altfel, se poate spune că directorul RAGC este o «gospodină» desăvîrșită. De 30 de ani gătește orice fel de mîncare. Este atît de pasionat de gastronomie, încît a inventat și multe rețete culinare.
„Nu prea le dau la alții, dar mă gîndesc serios să scot o carte de bucate”, ne-a mărturisit directorul Craiovan. Toată vara a adunat pentru iarnă ca o albină. Și nu numai atît. A preparat singur toate conservele de toamnă. Încă din iulie a pus la murat castraveți și gogonele, cu conopidă și ardei capia. Apoi, și-a umplut cămara cu zacuscă, suc de roșii, murături, toate pregătite de el. Mare parte din timpul liber și-l petrece, însă, nu numai în bucătărie, ci și la o grădină, pe care o îngrijește mai ceva ca un fermier. „Am o grădină la Andrieșești, pe care o cultiv cu de toate. Din primăvară pînă toamna tîrziu, tot timpul mă duc acolo și lucrez la ea. O ud zilnic. Am instalat o pompă și trag apă dintr-un pîrîu care curge prin apropiere. Cresc și găini. Am luat niște pui la 700 de grame și i-am adus acum la 4 kilograme”. Aproape că salivăm gîndindu-ne la cîtă savoare va avea puiul preparat de directorul RAGC! (Elena ȚINTARU)
Lasă un răspuns