Aurelia Țaga, medic șef la secția de Recuperare pediatrică și director adjunct medical la Spitalul de Pediatrie din Bacău, ține întreg postul Paștelui. „De doi ani nu mănînc carne, ouă și lapte în perioada postului. Nu e neapărat din cauza religiei, dar în timpul iernii se acumulează cîteva kilograme în plus și prin regimul de post este mai ușor de ținut din scurt greutatea”, ne-a spus doctorița Aurelia Țaga. Ea este sigurul membru al familie care mănîncă de sec, dar gătește pentru ceilalți mîncare de frupt. Chiar și așa, doctorița Țaga spune că nu este tentată să guste din ceea ce gătește, așa că nu a fost cazul să își strice regimul alimentar. „Gătesc de foarte multă vreme, ca să mai fiu nevoită să gust din mîncare cînd gătesc. Dacă mai trebuie sare, își adaugă fiecare în farfurie pe urmă. Eu, de felul meu, sînt carnivoră, dar în post totul se reduce la voință și reușesc să mă abțin din a consuma carne. După cele șapte săptămîni voi intra în program alimentar pe bază de carne”, a precizat zîmbind medicul pediatru. Mîncarea favorită de sec a Aureliei Țaga sînt cartofii prăjiți cu salată de crudități, iar la desert salata de fructe. La capitolul mîncare de frupt, preferă preparatele pe bază de carne de porc și de pui. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns