– acestea sunt Aprex Auto Poduri și Vicmod Bacău
Societățile băcăuane Aprex Auto Poduri și Vicmod Bacău se numără printre cele 120 de noi întreprinderi mici și mijlocii care au obținut certificarea Excellent SME. Acesta premiază performanța obținută din punct de vedere al riscului comercial și al siguranței în afaceri pe parcursul ultimului an. Certificatul a fost acordat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) și de Coface România – filială a Grupului Coface, lider mondial în asigurările de credit.
„Se certifică faptul că firma care deține acest site web satisface criteriile necesare pentru certificare – se poate citi pe pagina care se deschide dacă accesezi adresa web a unei firme din lista Excellent SME de pe site-ul Coface. Certificatul este emis în baza unui raport de credit și a monitorizării periodice a situației companiei, realizate de Coface România prin departamentul de Evaluare Companii și Informații de Afaceri.”
Aprex Auto, înființată în anul 2001, are sediul în satul Valea Șoșii (comuna Poduri), iar Vicmod Bacău în anul 1996. Aprex se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri, iar Vicmod lansaează pe piață circa 800 de modele de îmbrăcăminte pentru femei și are propriul brand în acest scop: Colecțiile Mizar – „un mix de amprente fine, decupaje ferme și detalii feminine menite de a contura individualități și a oferi alternative”, cum spun chiar cei din echipa Mizar.
CCIB și Coface au lansat, în premieră în România, Certificatul de Excelență care susține recunoașterea la nivel național a sustenabilității companiilor mici și mijlocii. Topul primelor cinci sectoare de activitate ale companiilor certificate este format din Comerț cu ridicata & distribuție, Transporturi, Construcții, Fabricarea echipamentelor electrice și Industria metalurgică și Activități de arhitectură și inginerie.
La nouă luni după lansarea oficială a produsului, aproximativ 150 de companii s-au înscris la selecție a celor mai sustenabile IMM-uri din România. Dintre acestea, au fost certificate doar companiile care s-au încadrat într-o clasă de risc de minimum 6 (1 reprezintă cel mai înalt grad de risc și 10 cel mai scăzut), conform evaluării Coface România, care ia în considerare situația financiară, datoriile la bugetul de stat, incidențele de plată și situația juridică. Comerțul cu ridicata & distribuție, Transporturile și Construcțiile formează topul primelor trei sectoare cu cele mai multe companii certificate. Topul județelor prin companiile certificate este condus, însă, de București, Bihor și Mureș.
„Avem convingerea că mediul românesc de afaceri are nevoie de transparența și promovarea companiilor performante, astfel că Certificatul Excellent SME oferă încrederea și posibilitatea unei dezvoltări sustenabile a companiilor mici și mijlocii într-un mediu economic greu încercat” – spune Constantin Coman, directorul general alCoface România.
Grupul Coface a avut, în 2011, o cifră de afaceri consolidată de 1,6 miliarde de euro, cu 4.400 de angajați, din 66 de țări. în fiecare trimestru, Coface publică evaluările sale de risc de țară pentru 158 de state, pe baza monitorizării comportamentului de plată al companiilor și a expertizei celor 350 de underwriter-i ai săi. În Franța, Coface gestionează garanțiile publice de export în numele statului francez. Coface este o subsidiară a băncii de investiții Natixis, divizia de management corporativ, investiții și servicii financiare specializate a Grupului BPCE, al doilea grup bancar din Franța.
Lasă un răspuns