Aproape nimeni nu se supără dacă în Ziua păcălelilor un coleg sau un prieten mai zăpăcit îți face niște farse de tot rîsul, de care nu te poți feri. Din cînd în cînd mai înghiți în sec, rîzi puțin ca să nu zică lumea că nu ai gustat gluma și te gîndești la ce i-ai putea face tu prietenului tău, anul viitor. Aceste glume nu au, totuși, răutate în ele.
Mai sînt însă cazuri cînd se pune la cale o farsă destul de importantă, de obicei pe la televiziune, radio sau alte mijloace de mediatizare de mare întindere.
Farsele care se fac însă cel mai des între tineri sînt cele cu chiulitul în masă. Anual se aud între elevi farse de genul scos catedra și băncile afară și învățat în curtea școlii, plecatul de la cîte o oră, bineînțeles cu lăsarea unui bilețel pentru profesori cu scuze de genul „Cu ocazia deosebitei zile de 1 Aprilie, noi, membrii clasei, am hotărît că astăzi nu prea dăm pe la școală”. Bineînțeles că în asemenea cazuri, profesor fiind, nu prea mai ai ce face, așa că iei frumos catalogul cu care ai venit și pleci înapoi în cancelarie. Dacă elevii primesc sau nu absent, asta ține de profesori și de cît de glumeți sînt ei. Ultima farsă de acest gen am văzut-o chiar la mine în liceu. O clasă pusă pe șotii a hotărît ca în ziua cu pricina să scoată catedra în fața clasei. Ei au pus un bilețel pe catedră prin care au informat profesorii că elevii absenți în acea zi erau cei din clasa lor, iar pe ușa clasei au pus un afiș cu „clasă în carantină”. Pentru profsori, acest gen de farse au devenit obișnuințe, anual ei fiind supuși unor glume de acest gen. (Roxana SOLOMON)
Lasă un răspuns