Legumele și fructele au un rol esențial în contracararea efectelor asteniei de primăvară. Ele sînt asimilate, iar conținutul lor – vitaminele, oligoelementele, antioxidanții, sînt integral și fără probleme asimilate. Vă prezentăm cîteva dintre fructele și legumele cele mai utile în această perioadă.
Legume
• Morcovul – are un conținut mare de alfa și beta-caroteni, precursori primari ai vitaminei A.
• Salata verde – are un aport mare de fier și vitamine.
• Sfecla roșie – este o sursă primară a unei forme de fier care curăță celulele sîngelui de radicali liberi și îndepărtează produșii de degradare. Cei care suferă de anemie trebuie să bea suc de rădăcină, amestecat cu suc de morcovi. Sfecla roșie conține deasemenea clor natural care mărește procesele metabolice.
• Ceapa – sursă primară de antioxidanți și antiagreganți plachetari.
• Usturoi – are proprietăți antibiotice și stimulante ale sistemului imunitar.
Fructe
• Mărul – are un conținut ridicat în vitamina C. De asemenea, fibrele din pulpa mărului ajută digestia.
• Citricele, coacăzele negre – au un conținut mare de vitamina C.
Lasă un răspuns