Nu mai puțin de opt inspectori de la Direcția și Poliția Sanitar-Veterinară din Bacău i-au luat aseară la puricat pe toți comercianții de la Marea Sărbătoare a Bacăului. Această acțiune de proporții, spune doctorul Florin Velisar, șeful DSV, are drept scop verificarea modului în care vînzătorii, în special cei de produse din carne și lapte, respectă normele igienice și sînt în regulă cu certificatele de calitate a mărfii. „Temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile fac ca mărfurile perisabile să se deprecieze foarte repede, iar comercializarea lor ar fi un real pericol pentru consumatori. Cum în aceste zile, la grătarele amplasate în jurul Sălii Sportului afluența publicului va fi enormă, trebuie să stopăm din fașă orice încercare de nerespectare a normelor de igienă, tocmai pentru a evita o toxiinfecție alimentară”, ne-a declarat doctorul Velisar.
Șeful DSV Bacău intenționează ca de la data de 1 iulie să retragă autorizațiile de transport pentru toate firmele din județ care transportă produse din carne și lapte, ale căror mașini nu sînt prevăzute cu aparatură de refrigerare. „Pe timpul verii, temperatura în timpul transportului trebuie să fie între 7 și 8 grade. Toți cei care nu respectă aceste valori vor primi amenzi pînă cînd vor intra în legalitate”, a mai spus doctorul Florin Velisar. (Fl. CRĂCIUN)
Lasă un răspuns