– Sistemul de vot uninominal va pune alesii în contact direct cu electoratul. Cum veti aborda, politic vorbind, aceasta relatie?
– Echipa noastra porneste normal, dinspre administratie spre politica.
Principiile mele sint fundamentate pe demnitate, respect si onoare – nu promit lucruri ce nu pot fi realizate, dar, cind am de înfruntat un obstacol, îmi pun experienta, capacitatea si buna intentie în slujba cetatenilor pentru ca, împreuna, sa construim ceva durabil.
– Ce credeti ca va recomanda cel mai bine în fata electoratului la acest tur de scrutin?
– Desi sint de putina vreme în politica, cred ca faptele mele vorbesc despre activitatea pe care am desfasurat-o. Dupa numai un an si jumatate de activitate parlamentara, am ajuns, prin recunoasterea si votul de încredere al colegilor mei liberali, vicelider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor. În aceasta calitate, am avut peste 30 de initiative legislative, dintre care sapte s-au concretizat în legi, una avind efecte remarcabile. Este vorba de strategia de management la nivel local, ce a permis angajarea în primarii a specialistilor care sa scrie proiecte pentru accesarea fondurilor europene. Datorita acestui proiect legislativ, în primarii s-a creat structura managerilor de proiecte care au atras si continua sa atraga sume importante în judetul Bacau. În municipiul Bacau, am asigurat finalizarea proiectelor pentru constructia podului de la Serbanesti si a spitalului municipal, iar în judet am sprijinit 56 de localitati sa implementeze proiecte de modernizare a infrastructurii rurale în valoare de peste 2.300 de miliarde de lei vechi. În prezent, multe dintre aceste proiecte sint deja în faza de receptie. Consider ca acestea sint lucruri firesti pentru un parlamentar. Nu am facut nimic spectaculos, în afara de a-mi onora cu responsabilitate functia.
– Sinteti vicepresedinte al Consiliului Judetean, o functie foarte importanta pe plan local. De ce vreti sa redeveniti deputat? Care sint prioritatile dumneavoastra?
– Vreau sa ma întorc în Parlamentul României pentru a duce la bun sfirsit proiectele începute la Bacau împreuna cu primarul Romeo Stavarache, dar si cu primarii din mediul rural. Ma voi concentra asupra dezvoltarii si modernizarii spatiului rural, în special din colegiul meu, prin accesare de fonduri europene. Dupa patru ani, toate comunele vor avea apa, canalizare, poduri si drumuri în proportie de cel putin 70%, multe proiecte fiind deja începute în acest sens.
De asemenea, o alta prioritate va fi pentru mine decongestionarea traficului din Bacau prin deschiderea pe axa Est – Vest, respectiv prin realizarea soselei de centura a Bacaului si constructia pasajului Stefan Guse – Oituz, lucrari ce vor începe din primavara anului urmator. Chiar daca aceste obiective sint pe cale de a se realiza, podul de la Serbanesti fiind deja finalizat si alte proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere fiind demarate, bacauanii trebuie sa înteleaga ca este nevoie ca noi, parlamentarii liberali, sa sprijinim de la centru finalizarea proiectelor locale ale primarului Romeo Stavarache atit legislativ, cit si prin atragere de fonduri.
La fel de important va fi dialogul direct cu cetatenii, pentru a-i reprezenta în raport cu institutiile administratiei publice locale si centrale. Fiindca sistemul de vot actual permite acest lucru, parlamentarul va fi cel care va intermedia relatia cetateanului cu administratia, iar eu ma voi lupta alaturi de cetatean ca acesta sa-si rezolve problemele.
– Ce asteptati de la alegatorii bacauani?
– Vreau ca bacauanii sa fie la fel cum au fost pina acum, sa aiba mintea si sufletul la ei pe 30 noiembrie, cind îsi vor vota reprezentantii. Îmi doresc sa nu uite ca, sub administratie liberala, Bacaul a devenit cel mai important oras economic din Moldova si are proiecte importante care trebuie sustinute. Vreau ca bacauanii sa aiba, în continuare, încredere în noi, pentru ca echipa liberala de la Bacau are atit obligatia morala, cit si posibilitatea sa îi reprezinte cu demnitate, respect si onoare.
Lasă un răspuns