Directori, antrenori și, în general, oameni de sport, dar și invitați din partea autorităților locale s-au întrunit ieri după prînz la sala mare a prefecturii pentru a analiza ce s-a întîmplat în anul sportiv băcăuan 2002. Mesele ovale amenajate în sala amintită au găzduit aproape 100 de participanți la eveniment. Printre invitați s-au numărat subprefectul de Bacău, Gabriel Vlase, Dumitru Brăneanu, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Dragoș Benea, viceprimarul Bacăului, Ion Negoiță, viceprimarul Oneștiului, Ion Dinulescu și Cristea Mitrache, reprezentanți ai MTS, Eleonora Constantinescu (decan al Facultății de Educație Fizică și Sport Bacău), Gheorghe Rață (președinte al AJ Atletism Bacău), vreo doi reprezentanți ai federațiilor de sport din România etc.
Mult mai succintă decît în anii precedenți, ședința de bilanț a sportului băcăuan, prezidată de Doina Melinte, directorul Direcției pentru Tineret și Sport a Județului Bacău a trecut prin toate fazele, de la încet la rapid. „Ca să nu pierdem timpul, fiecare va putea să-și spună păsul, fără să se ridice, la microfoanele instalate la îndemînă”, a dechis ședința Doina Melinte.
Trei nunți
„Trei nunți deodată”, a caracterizat Dorin Arădăvoaicei, apriori, adunarea oamenilor de sport din Bacău. DTSJ, SCM Bacău și CSM Onești au spus ce au făcut și ce nu au făcut în 2002, prin directorii acestora, Doina Melinte, Dorin Arădăvoaicei și Eugen Eftimiu.
Primul care a luat cuvîntul, după Doina Melinte, a fost Eftimiu din cuvîntul căruia a reișit că din cîte și-a propus CSM Onești s-au realizat toate, cu mici excepții: „În 2002 am obținut 76 de medalii la campionate naționale sau internaționale. … La noi nu se pune problema selecției pentru că aceasta este una dintre activitățile situate pe primul plan. Altfel nu am putea să facem performanță. Majoritatea antrenorilor sînt studenți la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Bacău. Din frericire, Oneștiul are trei cluburi, LPS Nadia Comăneci, CSM și CSȘ care conlucrează. Ne-am unit eforturile pentru a duce o treabă la capăt și ne bucurăm și de o colaborare foarte bună cu DTSJ Bacău”.
Următorul invitat la cuvînt a fost Dorin Arădăvoaicei, directorul SCM Bacău: „În ultimii 15 ani clubul nostru a fost, mai mereu, primul în țară, după Steaua și Dinamo. În ce privește cluburile departamentale (n.r., care țin de MTS), rar s-au interpus între noi și locul I altele. În 2002 am obținut mai mult de 400 de medalii. Am ieșit în frunte la atletism, iar la box nu se mai poate pune problema supremației. 24 de medalii, din 70 posibile, spun multe, ca să nu mai vorbim de înot, lupte-greco romane sau gimnastică”.
DTSJ a încheiat ședința
Doina Melinte a fost ceva mai rezervată în afirmații, rezumîndu-se la a citi referatul pregătit. Printre altele, domnia sa a confirmat că „nu am reușit să alcătuim comisii județene decît la fotbal, atletism și sportul pentru toți. Bacăul a adunat peste 500 de medalii în concursuri naționale și internaționale. Sîntem bucuroși că avem o sumedenie de sportivi în loturile naționale și olimpice. Din păcate, nu avem și un sediu pe măsura valorii acestora, dar poate că pînă în 2004 se va rezolva și această problemă”. Doina Melinte i-a enumerat, printre altele, pe cei mai merituoși sportivi băcăuani apoi a lăsat cale liberă discuțiilor dintre cei prezenți în sală. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns