Doctorița Maria Tioc, angajată a Casei Asigurărilor de Sănătate (CAS) din Bacău, aplică și acasă cunoștințele pe care le-a cîștigat prin experiența de nutriționist. „Personal, nu sunt o gurmandă. În general, consum alimente lacto-vegetariene, carne doar ocazional. Poate și din cauză că am citit atît de mult despre alimentație, am devenit foarte atentă la ceea ce cumpăr. Mai ales că la noi încă se poate procura ușor hrană naturală, comparativ cu situația de peste hotare, unde multe legume sînt tratate și, deci, mai puțin sănătoase”, ne-a declarat ea.
Pe lîngă regimul său, Maria Tioc se preocupă îndeaproape și de ceea ce mănîncă soțul și, mai ales, fiul său. „Am încercat să-mi educ copilul într-un anume spirit cu privire la hrană. Mai greu a fost cînd a făcut facultatea, la București. Atunci îi trimiteam săptămînal pachete de mîncare gătită cu mîna mea, cum probabil fac mai toate mamele de studenți. Știu însă că e greu să te hrănești rațional în studenție, e o perioadă foarte agitată. Totuși, nu exagerez cu regimul. De altfel, cei din jur devin sensibili dacă știi să pui problema cum trebuie”, a mai adăugat reprezentanta CAS. (Alin LEANCĂ)
Lasă un răspuns