• afirmă dublul campion național Cătălin Cîmpeanu
ATLETISM: Cătălin Cîmpeanu este unul dintre cei mai valoroși atleți băcăuani din noul val, avînd, la doar cei 18 ani ai săi, peste 25 de medalii la campionate interne și internaționale, deși a început cariera sportivă în 2000. Profilat pe probele de sprint, Cătălin și-a făcut un frumos cadou de majorat, pe 10 martie 2003: două medalii de aur și una de argint la Campionatul Național de Atletism indoor, pentru juniori I de la București. El este pregătit, încă de la începuturile carierei, de antrenorul Cristi Nemțeanu, Cîmpeanu (sportiv legitimat la CSȘ – SCM Bacău) a progresat an de an și a reușit în chiar primul an de juniorat, categoria I, să dea lovitura la „naționale”, în două dintre probe, 60 metri plat și 200 metri, reușind să-și doboare recordurile personale. Medalia de argint a fost cucerită cu ștafeta de 4×1 tur. Antrenorul său consideră că principala sa calitate este viteza, inclusiv în regim de rezistență, și că aceasta se datorează supleței atletului.
– Te așteptai la asemenea rezultate?
– Nicidecum nu credeam că voi ieși campion, la nici una dintre probe. E drept că mă gîndeam la medalii de argint sau bronz, dar la aur nu.
– Cum au fost cele două curse?
– La 60 de metri, în serii, m-am impus în partea a doua a cursei. Finala a fost, apoi, parcă mai ușoară, spre surpriza mea. Am plecat primul din bloc-starturi și așa am încheiat, deși la finiș a fost o bătaie piept la piept cu Gabriel Bogdan (Timișoara) și Paul Munteanu (Baia Mare). Spre bucuria mea am realizat și un nou record pesonal, 6.95 secunde, cu 11 sutimi mai bun decît precedentul.
– La 200 de metri ce s-a întîmplat?
– A fost, fără doar și poate, cea mai frumoasă cursă și, totodată, cel mai bun rezultat din sezonul de sală. Am avut ceva emoții, dar am terminat cu bine. Și aici am condus toată cursa, pe care am terminat-o în 22 de secunde și 63 de sutimi, cu o sutime de secundă mai puțin decît cel mai bun timp al meu de pînă atunci.
– Ai început să te gîndești și la recorduri naționale?
– Mai este mult de muncit pînă atunci. Abia sînt în primul an de juniorat. Trag nădejde că în 2004 voi fi în stare să dobor recordurile în ambele probe (n.r., la 60 metri recordul național este 6.79 secunde, iar la 200 metri este 22.19 secunde).
– Care sînt obiectivele pentru viitorul apropiat?
– Participarea cu succes la două foarte importante competiții la începutul lunii iunie, Campionatul Național Școlar și Campionatele Internaționale ale României. La aceste concursuri se vor alcătui și loturile naționale. Dacă voi reuși să îndeplinesc baremurile și voi fi selecționat, poate voi participa și la Campionatul European de la Tampere (24-27 iulie, Tampere, Finlanda) și la Festivalul Atletic European de la Paris (28-31 iulie).
– Altfel, cu școala cum merge?
– Sînt elev la Liceul Sportiv și pot spune că nu stau nici prea bine, dar nici prea rău.
– În timpul liber ce faci?
– Ascult muzică sau joc baschet.
– Ai vreun model, din lumea sportului?
– Da, americanul Maurice Greene. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns