• în acest moment, în oraș nu este înregistrat nici un taximetrist • la Onești se vor elibera 93 de autorizații de profil • Camera taximetriștilor vor să înființeze o firmă de taxi la Podu Turcului
Municipiul Moinești este pe cale să stabilească un mic record într-ale transportului, în condițiile în care este, probabil, printre puține localități urbane cu rang de muncipiu în care nu circulă nici un taxi. „Pînă acum, nici un moineștean nu a solicitat Primăriei să-i dea autorizație pentru a efectua activitate de taximetrie. Domnul primar Ailincăi a spus că, în perspectivă se vor elibera zece astfel de autorizații”, ne-a declarat Marcel Nechita, președintele Camerei taximetriștilor, care, în urmă cu două zile, a luat pulsul aplicării Legii taximetrie în orașele județului. Moineștiul nu duce, însă, lipsă de pirați, care nu ezită să-și ofere serviciile oricărui „agitat” care dă semne că este interesat de o mașină. Nechita spune că așa-zișii taximetriști de ocazie nu au pe mașini nici măcar inscripția „taxi”. Cît despre acte, acestea sînt doar un amănunt fără importanță pentru aceștia.
În ciuda faptului că orașul este ceva mai mic decît Moineștiul, vecinii din Comănești se pot mîndri, potrivit aceleiași surse, cu 20 de taxiuri. Șapte dintre acestea aparțin firmei „Anamir”, în timp ce restul sînt independenți. Nici de aici nu lipsesc însă, pirații, „numai la gară fiind vreo 15 mașini”, după cum a declarat Marcel Nechita. În ceea ce privește municipiul Onești, șeful Camerei taximetriștilor spune că în orașul de pe Trotuș vor circula legal 98 de taxiuri. Firmele „Mihoc” și „Veny’s” au cîte 30 de mașini fiecare, alte 20 de autorizații sînt împărțite în mod egal între „Saraflot” și „Soran Trans”, în timp ce 13 taxiuri sînt independente, iar alte cinci autorizații au fost rezervate pentru sezonieri. În rest, legea taximetriei pare a nu fi ajuns în orașele județului, atît timp cît stabilirea unei culori unice pentru toate mașinile, ori chestiunea achiziționării de aparate de taxat fiscale au rămas, cel puțin deocamdată, în stadiu de „probleme de discutat”. Pe de altă parte, Camera taximetriștilor intenționează să „bifeze” comuna Podu Turcului ca prima localitate rurală din județ cu serviciu de taximetrie, Marcel Nechita spunînd că se află în discuții avansate cu un om de afaceri din zonă, care s-a arătat interesat de idee. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns