Ansamblul Folcloric „Mugurașii”, din comuna Agăș, a dus, la sfârșit de an 2013, frumusețea artei populare și a obiceiurilor strămoșești de Craciun și An Nou pe pământul îndepărtatei Elade. După o scurtă escală, de două zile, la Festivalul Național de Tradiții și Obiceiuri de la Cumpăna (Constanța), manifestare la care au participat alături de alte 18 ansambluri folclorice din toată țara, cei 20 de artiști din Agăș au ajuns în portul turistic Pireu, în Kallithea, municipiul cel mai populat al Greciei, dar și la Ambasada României la Atena, unde au susținut spectacole de tradiții și obiceiuri de iarnă românești. Totul – spune învățătoarea Ecaterina Rață – a fost posibil grație unui proiect realizat de Ovidiu Roșca, directorul Festivalului „Dobroge, mândră grădină”, din Constanța, și prin implicarea reprezentanței UNESCO din Grecia și Ambasadei României în această țară.
Alături de membrii Ansamblului Mugurașii s-a aflat și o reprezentantă a Asociației Crescătorilor de Animale „Valea Muntelui”, care a prezentat în toate locațiile produse tradiționale și o expoziție de artă populară din zona Agășului.
Costurile participării copiilor din Agăș la acest proiect au fost suportate chiar de părinții lor, dar și de Asociația Crescătorilor de Animale, al cărei președinte este Marioara Merlușcă, precum și de primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
Lasă un răspuns