Printre pasiunile lui Neculai Șutu, director la SC Transport Public SA Bacău, este și vînătoarea. „Tatăl meu a fost lucrător silvic, iar eu m-am născut cu pușca în cui. De aici mi se trage pasiunea pentru vînat”, ne-a spus Neculai Șutu. De aceea, tradiția familiei Șutu este ca de pe masa de Crăciun să nu lipsească preparatele specifice din vînat, pe bază de carne de iepure. „Soția este cea care prepară bucatele din carne de porc. Specialitatea mea este, însă, prepararea celor din vînat. Pentru masa de Crăciun voi găti o mîncare rece și o friptură la tavă de iepure”, ne-a mai destăinuit directorul de la Transport Public. Chiar și în zi de sărbătoare, directorul Șutu nu va putea degusta preparatele de porc, din cauza regimului sever pe care îl ține. El s-a operat acum patru ani și la baza alimentației lui Neculai Șutu stă carnea de vită și de pasăre. Dar există și o excepție în ziua de Crăciun. „Singurul preparat căruia nu-i pot rezista și trebuie să degust este chișca preparată de soția mea”, a mai spus directorul Șutu. Pentru aceste sărbători, Neculai Șutu nu-și dorește decît ceea ce le dorește călătorilor și salariaților lui: „La mulți ani și multă sănătate!”. (C.T.)
Lasă un răspuns