• Știința Bacău – Petrolul Teleajen 21-15 (13-6)
HANDBAL MASCULIN – DIVIZIA A: Fiecare echipă are dreptul să ceară observator din partea Federației Române de Handbal la meciurile din campionat pentru a se pune la adăpost de eventuale aranjamente între arbitri și partea adversă. Cheltuielile (n.r., cu diurna, deplasarea și serviciile celui delegat de la federație) sînt suportate de către clubul care a pretins observator. Petrolul Lukoil Teleajen Ploiești etc. a cheltuit degeaba niște bani, care nu sînt deloc puțini, întrucît diferența de valoare dintre handbaliștii de la Știința Bacău și cei prahoveni nu a lăsat loc de nici un fel de interpretări după disputarea meciului de sîmbăta trecută din cadrul etapei a treia a campionatului de handbal, Seria Est, al Diviziei A. O minimă informare asupra potențialului adersarului ar fi scutit niște cheltuieli. Mai mult, antrnorul prahovean destăinuia la finalul partidei că echipa are datorii destul de consistente făcute în contul unor asemenea servicii inutile, referindu-se la bani care puteau fi folosiți pentru cantonamente sau achiționarea de echipament. Paradoxal, echipa prahoveană de handbal, aflată totuși în eșalonul secund, are la dispoziție un autocar cum nu au multe dintre grupările fotbalistice cu reprezentantă în prima divizie.
Mult mai modești din punct de vedere financiar, handbaliștii băcăuani pregătiți de antrenorii Constantin Hornea și Adrian Bondar au lăsat doar cîteva minute partenerilor de joc impresia că pot pleca de la Sala Sporturilor din Bacău cu un rezultat favorabil. După 0-0 și 1-1, 1-2 a fost ultimul scor la care s-au mai bucurat handbaliștii prahoveni. Cu șase reușite consecutive, ale lui Rusu, Bangău, Hornea, Cazacu, Bangău și Vintiloiu, Știința a urcat rapid în postura de echipă care face jocul. Scurta perioadă de relaxare a studenților, tradusă la un moment dat prin 7-5 pe tabela de marcaj, a fost imediat făcută uitată. Scorul a crescut constant și la pauză se înregistra 13-6. Cea mai mare diferență s-a consemnat la puțin timp după intrarea în ultima jumătate a celei de a doua părți a jocului, 20-9 pentru Știința. Avînd sacii în căruță, băcăuanii au lăsat-o mai moale, fără a pune însă vreo clipă în pericol victoria care se conturase încă din prima parte a partidei.
Micile „amabilități” dintre jucători nu au lipsit nici ele. După ce Codrin Hornea a primit o lovitură în figură a venit rîndul lui Boriceanu la un tratament similar. Între cele două evenimente, Cazacu s-a evidențiat printr-o lovitură de la 7 metri de pe urma căreia a avut de suferit portarul ploieștean Nicolae (n.r., minge recepționată în față), fapt penalizat cu descalificare de către arbitrii gălățeni Adrian Dima și Florin Ichim. Hornea a părăsit terenul în minutul al 21-lea după un contact cu adversarul care i-a dizlocat genunchiul.
Adrian Brezan, portarul de bază al Științei, s-a remarcat nu doar între barele propriei porți ci și ca executant al loviturilor de la 7 metri, fiind autor al două goluri. Nu este nici un fel de noutate în ce-l privește pe Brezan care și-a obișnuit suporterii și cu goluri din acțiune. De cealaltă parte s-a cosemnat pata de culoare numită Aihie, un euroafrican care a înscris de două ori de pe extrema dreaptă după ce a stat fără folos și fără minge vreo 50 de minute pe stînga, spre deliciul unui grup micuț de antrenori băcăuani de baschet.
Știința: Brezan (2 goluri) – Rusu (4), Frățilă (3), Vintiloiu (3), Bangău (2), Hornea (1), Cazacu (1). Au mai jucat Moraru (2), Șchiopu (2), Lăpușneanu (1), Hîncu și Petru.
Petrolul: Nicolae – Boriceanu (5), Stoica (3), Puia (3), Aihie (2), Vasilescu (1), Niță (1). (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns