Depășiți de nevoi și necazuri, cei mai mulți dintre bătrînii noștri își îndreaptă speranța spre tineri. De la ei așteaptă mai mult decît de la autorități. Așa a reieșit din sondajul nostru, în care i-am întrebat pe pensionari ce speranțe își pun în instituțiile statului – Guvern, Primărie, Casa de Sănătate, Direcția de Protecție Socială?
Marcu Octav, 70 de ani, pensionar: ” În condițiile actuale, cînd tinerii nu au unde să muncească, cum ne-am mai putea aștepta la ceva bun? Cred că trebuie să mai treacă vreo 60 de ani ca să depășim impasul în care ne aflăm. Poate generația nouă va schimba ceva în bine, pentru că sunt destui tineri cu potențial”.
Farțade Agnesa, 69 de ani, pensionară: ” Ca atitudine civică, cred că oamenii de lîngă noi ar trebui să fie mai intransigenți, mai civilizați. În ceea ce privește Primăria, cred că nu face nimic pentru pensionari. Cred că domnul primar mai bine ar face un azil pentru bătrîni, decît ar întreține țiganii de care nu mai încapi în primărie, la audiențe. Cît privește Guvernul, ar trebui să sprijine mai mult tineretul, să le ofere locuri de muncă și posibilitatea de a se realiza în viață”.
Patrichi Petronela, 70 de ani, pensionară: „Tineretul din zilele noastre lasă de dorit, în general. Dacă ești pe propriile picioare, atunci e perfect, pentru că, de la cei din jur nu te poți aștepta la prea multe. Nici Primăria, care susține că ajută bătrînii, nu face prea multe pentru aceștia”.
Dumitrescu Lenuța, 59 de ani, pensionară: „Nu mai așteptăm nimic de la stat, pentru că nu mai avem motive să sperăm. Cu pensiile noastre, nu ne mai putem amăgi că ne va fi bine. Poate tinerii vor mai schimba ceva pe viitor”.
Chelu Aurica, 56 de ani, profesor : „De la oamenii din jur aștept în primul rînd un comportament civilizat. Pentru tineret îmi doresc să se creeze locuri de muncă, mai ales dacă se dorește alinierea la țările civilizate”. (A consemnat Roxana POPA)
Lasă un răspuns