• susține Petru Plăcintă, candidat din partea PNL la Consiliul Local Bacău
Cînd spune că orașul Bacău „are un aspect selenar”, Petru Plăcintă nu se referă exclusiv la invazia de stații de autobuz și microbuze Selena, aparținînd primarului actual, Dumitru Sechelariu. Petru Plăcintă, candidat PNL la Consiliul Local Bacău, este îngrijorat de calitatea vieții locuitorilor municipiului Bacău și de aspectul orașului. El consideră că, la această oră, centrul orașului și arterele principale se încadrează în zona I, care este și cea mai favorizată, fiind urmată de o „zonă a II-a, unde se mai poate spera ceva”. „Zona a treia este a celor uitați de Dumnezeu, a cartierelor mărginașe, care au rămas la nivelul periferiei din secolul trecut, ca rețele de canalizare, drumuri, iluminat sau securitate a individului pe timp de noapte. Și aceste zone ar trebui aduse la nivelul celor favorizate. În centru se vopsesc blocurile, dar în oraș există imobile care, la un cutremur de 5,5 grade, ar produce catastrofe și sute de vieți ar fi strivite sub dărîmături. Înainte de a vopsi fațadele, pentru imaginea edililor, ar fi nevoie ca viața oamenilor să fie asigurată”, spune Petru Plăcintă.
Nu ar fi singurele neajunsuri identificate de Petru Plăcintă în Bacău. Fostul director de la „Avicola”, de această dată în calitate de pasionat al florilor, cum se declară, consideră că se plantează arbori incompatibili din punct de vedere al arhitecturii peisagistice și că nu există o concepție specializată în oraș, din acest punct de vedere. „În plus, se cheltuie prea mulți bani pe răsaduri de flori și pe arbori, pentru că nu mai avem în oraș o bază de producție proprie de răsaduri și cumpărăm la prețuri de trei ori mai mari decît dacă s-ar face aici. Banii de la buget se cheltuie anormal și nici nu cultivăm ce ne trebuie”, spune Petru Plăcintă.
Și poluarea din oraș continuă să reprezinte o problemă. Halda de fosfogips de lîngă Sofert influențează viața, nu doar a celor care locuiesc în zonă sau muncesc la combinatul chimic, ci a întregului oraș, atît prin emisiile radioactive, cît și prin infiltrațiile din pînza freatică. Calitatea vieții locuitorilor este slabă, spune Petru Plăcintă, și pentru că puținele zone de spații verzi au dispărut din oraș. „Mai sînt foarte puține zone verzi și nu sînt meritul administrației Sechelariu, dimpotrivă, această dministrație a încercat să distrugă și ce a mai existat. În Gherăiești se construiec case, pe spațiul verde de lîngă stadion se face o stație de benzină. Este o crimă să distrugem parcurile cu bună-știință. Și așa Bacăul are un aspect selenar, nu mai poți gusta frumusețea florilor, nu te mai poți bucura de cîntecul unei păsări. S-au distrus și acele oaze care mai existau și viața nu mai e într-o notă de normalitate”, ne-a declarat Petru Plăcintă. (Nicoleta BICHESCU)
Lasă un răspuns