• lichidatorul societății spunen că ziariștii nu au nici un drept să întrebe dacă a făcut rost de bani pentru plata salariilor • de luni, dacă nu se vor primi salariile, oamenii sînt deciși să intre în greva foamei
Unda de optimism a salariaților de la Rafinăria Dărmănești a trecut repede, după ce nici ieri nu au primit salariile restante încă de la înceșutul anului. Oamenii sînt deciși să rămînă în incinta rafinăriei pînă cînd își vor primi drepturile. „N-am primit nimic. Am mai vorbit cu domnul prefect, care încearcă să ne ajute, dar se pare că este din ce în ce mai greu. Niciunul dintre oameni nu a plecat acasă. Vin soțiile cu mîncare la noi, mai vin și copiii din cînd în cînd, să-i vedem. De luni, dacă nu ne luăm banii, sîntem deciși să intrăm în greva foamei. Niciunul dintre noi nu vrea să cedeze pînă nu își vede drepturile”, ne-a spus Constantin Ardeleanu, liderul sindicatului rafinorilor dărmăneșteni.
Contactat telefonic Alexandru Tabarcea, lichidatorul rafinăriei ne-a delcarat că nu avem nici un drept să ne interesăm dacă a primit sau nu bani în cont, pentru plata salariilor restante. Reamintim că peste 300 de salariați ai Rafinăriei Dărmănești s-au blocat în incinta rafinăriei de la începutul acestei săptămîni, în semn de protest că nu-și primesc salariile restante de la începutul anului și pînă pe 18 martie, data la care le-a expirat preavizul dat de lichidator. Oamenii au recurs la acest mijloc de protest, neliniștiți de faptul că se apropia termenul pînă la care mai erau legal angajații rafinăriei și nu aveau nici un semnal de nicăieri că și-ar primi banii. După un scurt incident petrecut în cursul dimineții de marți, cînd șeful pazei a fost bruscat de salariații care nu erau lăsați să intre în incinta rafinăriei, în rest, oamenii așteaptă liniștiți, doar -doar îi va băga cineva în seamă. Ei trebuie să-și primească salariile de la începutul acestui an și veniturile cuvenite pe luna septembrie 2003 compuse din salariul pe luna respectivă și prima petrolistului, la care se adaugă plățile compensatorii cuvenite de pe urma concedierilor colective. În total, lichidatorul ar avea de achitat către salariați aproximativ 100 de miliarde de lei. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns