Valabilă pînă acum doar pentru agenții economici, măsură ștanțării ouălor a fost extinsă în aceste zile și pentru producătorii particulari. Florin Velisar, directorul Direcției Sanitar-Veterinare din Bacău, spune că, de la începutul acestei luni, în toate piețele din oraș a fost interzisă comercializarea ouălor care nu au ștanțată data fabricației. „Pentru a li se putea permite comercializarea acestui gen de produse, producătorii particulari trebuie să se prezinte mai întîi la medicul veterinar din fiecare piață în parte care va verifica prospețimea ouălor și va elibera un aviz privind termenul lor de valabilitate”, ne-a declarat Florin Velisar. El a adaugat că specialiștii în siguranța produselor alimentare acordă în aceste zile o atenție deosebită și modului de depozitare a acestor produse. „Oul este cunoscut ca fiind un produs cu o perisabilitate ridicată. În aceste condiții, pînă la expirarea termenului de valabilitate, ouăle pot fi comercializate în aer liber, însă trebuie să fie ferite de bătaia razelor solare”, a explicat Florin Velisar. (Elena SOLOMON)
Lasă un răspuns