Gheorghe Antochi, președintele societății Agricola Internațional, firmă care se ocupă de tăierea animalelor și prelucrarea cărnii are foarte puține preocupări în domeniul bucătăriei. De ce?! Fiindcă nu-i place să facă decît ceea ce știe foarte bine. „Iar de gătit nu prea știu și deci nu mă bag decît atunci cînd este vorba să mănînc bucatele pregătite de soția mea, pe care o apreciez pentru eforturile făcute. Am însă o slăbiciune pentru un fel de mîncare la pregătirea căruia nu mă pot abține să nu particip: stufatul de miel. Nu adaug cine știe ce ingrediente secrete, păstrez rețeta clasică, dar este grozav și îmi și place să-l mănînc”, a precizat președintele Gheorghe Antochi. El spune că nu știe care sînt exact cantitățile de alimente folosite, soția sa fiind cea care le porționează. „Se pune carnea de miel la înăbușit în puțin ulei și apoi se rumenește puțin în untură. Apoi se adaugă ceapa, în cantitate mai mare, și usturoiul tăiat mai mărișor. Se bagă la cuptor, se adaugă vin și apoi se lasă la răcit. Se mănîncă ușor încălzit. Cu un vin roșu de calitate și, la desert, o pască cu smîntînă se poate spune că voi avea o masă de Paște deosebită”, a spus Antochi. El a precizat că aceasta este singura ocazie din an cînd se aventurează în bucătărie alături de soție. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns