La Moinești a fost ieri zi de sărbătoare, dar, ca în fiecare zi de marți, și una de tîrg. În atare condiții, localnicii au luat cu asalt piața centrală, în speranța unor cumpărături cît mai profitabile. Deziluzia le-a fost mare, cînd au observat că deși exista o abundență de legume și fructe, prețurile au crescut față de zilele precedente. Astfel, prețul unui kilogram de gogoșari, ardei gras sau capia ajunsese la 25.000 de lei, ca și în cazul castraveților. Cu 20.000 de lei, moineștenii puteau să cumpere un kilogram de roșii sau unul de vinete. Cei dornici să pună gogonele la murat le puteau achiziționa, cel mai ieftin, cu 18.000 de lei pe kilogram, în timp ce varza putea fi luată cu sume cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei kilogramul. Prunele și merele se comercializau cu 15.000 de lei, la fel ca și strugurii de vin, iar cei de masă atingeau 25.000 de lei. Nici prețurile la carne și produsele din carne nu erau tocmai mici. În măcelării, un kilogram de pulpă de vită se putea cumpăra cu 110.000 de lei, iar pentru aceeași cantitate de mușchi, tot de vită, trebuia să plătești 130.000 de lei, antricotul și pulpa de porc au atins 160.000 de lei, respectiv 170.000 de lei pe kilogram. În schimb, la pescărie, kilogramul de crap se putea achiziționa cu 60.000 de lei, cel de șalău cu 98.000 de lei, cel mai ieftin, doar 55.000 de lei, fiind morunașul. (Mihai VIERIU)
Lasă un răspuns