Tot mai des în ultima perioadă, apa potabilă care curge la robinetele băcăuanilor are culoarea și consistența cafelei, ceea ce o face inutilizabilă. Este, de fapt, o apă cu o mare concentrație de elemente poluante, care afectează confortul individual, punînd totodată în pericol sănătatea celor ce o utilizează. Explicația Regiei de apă este una arhicunoscută: turbiditatea ridicată pe conductele de aducțiune. Cu alte cuvinte, plătim ceea ce nu poate fi consumat. Dumneavoastră ce părere aveți? Cine ar trebui, de fapt, pus la plată?
Teodora Cazaciuc, 56 de ani, pensionară: „Este foarte murdară. Plătim ce nu folosim, în plus, pierderile sînt foarte mari. Mi s-a întîmplat, cu ceva timp în urmă: am plătit 16 metri cubi de persoană în acea lună și asta pentru că se spărsese o țeavă și a trebuit să plătim pierderile, chiar dacă aveam montat apometru. Cred că ar trebui să se repare defecțiunile, pentru că nu e normal să plătim ce nu consumăm”.
Elena C., 57 de ani, pensionară: „Este neagră. Sînt bolnavă, operată și sînt nevoită să merg să car apă de la pompă pentru a face mîncare. Știu că o plătesc chiar dacă nu o consum. E normal, poate, pentru cei care ne pun să plătim, nu pentru noi. Ei, în loc să repare, fac petreceri și se distrează la Zilele Bacăului”.
Roxana Grigorescu, 26 de ani, profesor: „Este maro. E mai colorată decît cafeaua. R.A.G.C.-ul ar trebui să se ocupe de reparații și după aceea să ceară bani și să aibă pretenții în acest sens”.
Ana Sănduță, 49 de ani, profesoară: „Oribilă. Este îngrozitor de murdară. Nu avem încotro și folosim apă de la o pompă din spatele blocului. R.A.G.C-ul distribuie apa și ar trebui să ne ofere o apă de calitate, măcar să știm pe ce dăm banii”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns