Bacăul este un oraș curat. Nu o spunem doar noi, cei care-l locuim, ci și cei ce ne vizitează cu diverse treburi. Aprecierea e valabilă pentru zona centrală. Dar periferia cum arată? Am încercat să aflăm părerea băcăuanilor și despre acest aspect nu lipsit de importanță pentru edili.
Carmen Ardeleanu, 18 ani, elevă: „Nu cred că e diferență frapantă între zona centrală și cea periferică a orașului. Asta nu înseamnă că nu s-ar mai putea face anumite îmbunătățiri și în aceste zone. Străzile ar putea fi reparate, gurile de canalizare curățate, să nu se mai întîmple aceste inundații chiar și în oraș. Curățenia în mare parte depinde și de noi, oamenii, pentru că așa cum o păstrăm, așa o vom avea mai tîrziu. O mai mare implicare din partea municipalității ar fi o soluție ca să avem un oraș total curat și bine amenajat”.
Gheorghe Însurățel, 34 de ani, consilier local: „Timpul le rezolvă pe toate. E normal ca mai întîi să amenajăm centrul orașului și apoi periferia, cu alte cuvinte, toate la rîndul lor. Nu se poate face nimic ca peste noapte, dar pentru asta avem nevoie de fonduri mari. Fără taxe și alte contribuții nu se poate face nimic”.
Gheorghe Colăcel, 65 de ani, pensionar: „Trebuie asfaltate străzile din zonele periferice pentru că acestea sînt pline de gropi, luăm ca exemplu cartierul Izvoare, care știți cum este. Mai multă curățenie și în aceste zone, care aparțin și ele orașului. Să nu mai fie astfel deosebire între zona centrală și cele periferice ale urbei. Iluminatul pe timpul nopții ar fi o altă măsură ce ar trebui luată și în aceste zone. Chiar dacă sînt luate anumite măsuri, acestea sînt încă insuficiente”.
Pascu Niculina: „În zona periferică este bătaie de joc. Se plătesc taxe de salubritate, dar degeaba. În nici un caz nu se poate compara cu centrul. Ar trebui să fie amenajată și această zonă, și printr-o mai mare implicare a asociaților de locatari sau de proprietari”. (A consemnat Alina TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns