După ce s-au investit 65 de miliarde de lei în consolidarea și renovarea Teatrului Bacovia, bani proveniți din buzunarele băcăuanilor, la nici două luni de la încheierea lucrărilor clădirea se prezintă într-o stare jalnică, ce o face improprie utilizării. De ce se întîmplă acest lucru? Există suspiciuni că o mare parte din bani au luat alte destinații, în detrimentul calității. Dumneavoastră ce părere aveți?
Odorica Buznea, 52 de ani, pensionară: „Tot ce se face sau s-a făcut pînă acum s-a făcut pentru a se fura. Toate lucrările se fac de mîntuială, nu cu simț de răspundere. Ne iau banii pe taxe și impozite și și-i bagă în buzunar ca să-și facă vile domnii. Marea majoritate a banilor sînt folosiți de cei care ne conduc în scopuri personale”.
Mariana B., 44 de ani, casnică: „Așa au făcut și cu străzile. Nu putem spune că lucrările pentru asfaltarea străzilor sînt făcute ca lumea. Dacă găsesc o groapă, o peticesc, iar peste puțin timp vedem groapa la loc. La noi, în Bacău, ca și în toată România, calitatea lasă de dorit. Așa și cu acest teatru. Normal să plouă înăuntru atîta timp cît nu a fost acoperit bine”.
Vlăduț Leonte, 26 de ani, cadru militar: „Dacă atunci cînd plouă afară plouă și în teatru, înseamnă că lucrarea nu a fost făcută bine. Nici nu știu ce aș putea spune. E adevărat că am cotizat și noi la renovarea acestui teatru și vrem ca el să fie bine întreținut, dacă tot s-au dat atîția bani”.
Steliana Asaftei, 46 de ani, secretar șef: „Se poate întîmpla și așa ceva. E firesc! Dacă s-a stricat ceva, bănuiesc că se poate remedia, indiferent ce problemă ar fi. Există posibilitatea să fie chemat constructorul care a efectuat lucrarea și pus să refacă ceea ce s-a stricat”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns