Din credite guvernamentale, angajate prin MLPTL, la Bacău urmează să se construiască două blocuri ce vor însuma 72 de apartamente, cu destinația de locuințe sociale. Credeți că vor rezolva, acestea, problema spațiilor de locuit pentru băcăuani, sau aveți în vedere și alte soluții? Care ar fi, după părerea dumneavoastră, acestea?
Veronica Carabet, 46 de ani, casnică: „Eu mă aflu printre cei ce au o mare nevoie de aceste locuințe sociale pentru că din 27 mai a.c. sînt evacuată din apartamentul meu datorită restanțelor de peste 25 de milioane de lei pe care le aveam la plata întreținerii. Este groaznic, pentru că acum stăm în curtea blocului într-un cort de plastic, nailoane și cartoane. Nimeni nu mă ajută, nici măcar municipalitatea. Poate că din aceste locuințe sociale voi putea primi și eu una pentru că am ajuns în pragul disperării, iar sezonul rece va veni în curînd”.
Cristian Rotaru, 21 de ani, student: „Este bine că se vor construi și astfel de locuințe, pentru că sînt foarte mulți care au nevoie de un acoperiș deasupra capului. Și eu sînt tînăr și în curînd voi termina studiile, îmi voi întemeia o familie, și în mod sigur mă voi izbi de problema locuinței. Prin ANL trebuie să dau un avans pe care nu mi-l voi permite niciodată să-l achit. Este foarte greu și sper că se vor construi și alte locuințe în sprijinul tinerelor familii”.
Veneția, 50 de ani, șomeră: „În general este bine că se vor face astfel de locuine, dar nu toți cei ce vor intra în posesia lor le vor merita cu adevărat. Sînt mulți care au fost evacuați datorită restanțelor foarte mari neachitate la asociație și care acum stau pe străzi și singurii bani pe care primesc îi dau și pe aceia pe băutură. Aceștia-și merită soarta, dar sînt mulți care muncesc cu adevărat și nu au un loc unde să stea, iar aceștia trebuie ajutați. Depinde această problemă și de modul în care municipalitatea va încredința aceste locuințe”.
Adriana Avram, 40 de ani, șomeră: „E bine să se facă ceva și pentru categoria defavorizată. Depinde de măsura în care noii chiriași vor avea grijă de locuințe”.
Georgeta Marcu, 59 de ani, pensionară: „Dacă aș putea i-aș ajuta și eu cumva pe cei cu probleme sociale grave, dar mă bucur să aud că se întreprinde ceva și pentru ei. Sînt mulți care nu merită să aibă o locuință proprie, vă dați seama în ce hal va ajunge o locuință socială intrată pe mîna unor astfel de oameni”. (A consemnat Alina TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns