Începînd cu 1 august a.c., costul unui abonament pe autobuzele de călători ale SC Transport Public SA Bacău a crescut cu 30.000 de lei. Peste puțin timp și biletele vor urma aceleași traseu ascendent. Am dorit să aflăm impactul acestei măsuri produs asupra băcăuanilor, cît și opinia lor despre scumpirea vieții în general.
Aurel Popa, 46 de ani, lăcătuș mecanic: „Nu e normală o astfel de scumpire, dar am noroc că nu prea merg cu mijloacele de transport în comun. Asta face ca de fiecare dată să plătesc mai mult pentru bilete”.
Sebastian, 30 de ani, zidar: „Am fost plecat în străinătate, iar acolo tarifele pentru mijloacele de transport în comun sînt mult mai scumpe, dar și confortabile, ceea ce face să nu ți să pară o sumă foarte mare. Nici la un salariu de 2.000.000 să plătești 300.000 de lei pentru un abonament nu e mult dacă circuli zilnic. La noi viața e destul de scumpă și de cele mai multe ori nu poți să-ți permiți ceea ce e mai convenabil pe piață”.
Lucian Andichin, 24 de ani, programatorPC: „Nu merg cu autobuzul de stat, asta pentru că firma la care lucrez ne asigură transportul prin intermediul unei firme private”.
Claudiu Dămoc, 24 de ani, muncitor: „Am o părere rea în general cu privire la scumpirile ce apar zi de zi, asta din moment ce salariile rămîn mereu constante, iar prețurile cresc continuu. Cred că o soluționare a problemei ar fi ca cei de la conducere să fie în postura noastră, a oamenilor de rînd, măcar pentru o lună. Asta însă la condițiile noastre de trai nu ale lor”.
Carmen Trufă, 31 de ani, cadru didactic: „Eu fac naveta la Șerbănești și singurul autobuz care duce în zonă e numărul 5, pe care-l iau la 7 dimineața, de multe ori recurg la maxi-taxi, dar care au condiții foarte proaste de transport. Nu e normal, dar nu avem ce face. Anul acesta m-a costat mai mult de 200.000 de lei transportul lunar. Iarna este și mai greu. Nu se justifică banii dați”.
Lasă un răspuns