Guvernul și-a întins privirile și către și către comerț, pe care vrea să-l modernizeze la standarde occidentale. Un pas important în această direcție îl reprezintă Hotărîrea adoptată în urmă cu două zile, prin care se stabilesc reguli și obligații clare de expunere și vînzare a produselor agroalimentare și industriale, sub sancțiuni pecuniare drastice. Credeți că aceaste norme vor face ordine și în comerțul băcăuan?
Elena Golea, 46 de ani, muncitoare: „Eu cred că este bine să se modernizeze comerțul și să nu se mai vîndă toate produsele laolaltă. Însă e rău pentru tineri că nu mai au unde munci”.
Neculai Fabian, 54 de ani, lăcătuș mecanic: „Este foarte bine că fiecare produs din piață se va vinde în locuri special amenajate. Astfel vor dispărea tarabele improvizate și marfa expusă pe jos. Alimentele să se vîndă la alimente, detergentul la detergent. Nu putem mînca pîine cu gust de dero. Și foarte important este să dispară intermediarii. Să nu mai ia toată marfa producătorilor țiganii. Omul care a muncit și a produs respectiva marfă să și-o vîndă singur, pentru că te mai poți înțelege cu el. Mai lasă o mie, mai dă o legătură în plus, pe cînd intermediarul nu lasă nimic”
Vasile Neguriță, 60 de ani, pensionar: „Este o măsură foarte corectă. Așa poate se mai uită cu ochi buni europenii la noi”
Clara Schimidt, 53 de ani, pensionară: „Nu mi se pare o măsură care să vină în sprijinul nostru. E drept că e bine să fie vîndute produsele separat, dar pentru noi, pensionarii, această măsură nu e bună. În piață găsim produse de două ori mai ieftine decît în magazine. Așa vom fi obligați să scoatem mai mulți bani din buzunar”
Mirela Crihan, 27 de ani, secretară : „E foarte corect. În sfîrșit se va pune capăt talmeș-balmeșului existent. Doar cu măsuri și sancțiuni drastice se mai poate face și la noi ceva. Este de neadmis să vinzi produsele alimentare la un loc cu spray-ul de gîndaci, dero, indispensabili sau alte produse”.
Lasă un răspuns