Agențiile de turism și-au diversificat, în această perioadă, ofertele, propunîndu-le băcăuanilor trasee și locuri în care spiritualitatea creștină exercită o atractivitate deosebită. Noaptea Învierii petrecută la mănăstirile din județ, la cele din Neamț și Bucovina, poate fi receptată și trăită ca un eveniment unic. Unde preferați să-l trăiți? Credeți că prețurile practicate de firmele de turism vă sînt accesibile, în ton cu această sărbătoare, sau se profită de ea?
Ana Pap, 60 de ani, pensionară: „De Sărbătorile de Paște voi merge la copii, la Constanța, să văd cum mai este și prin alte părți. Ca să mergi să petreci un Paște, undeva, cu bilet e destul de greu, mai ales pentru noi, pensionarii. Dacă nu ne ajută copiii sau nu mai facem noi cîte ceva să mai cîștigăm un ban, nu am avea cu ce să ne descurcăm”.
Florina Ghimici, 22 de ani, studentă: „Probabil voi merge la Onești, la părinți. Și noaptea de Înviere tot acolo mi-o voi petrece. Sînt studentă și nu-mi pot permite să merg să petrec Paștele în altă parte”.
Aurelian Breahnă, 23 de ani, student: „Paștele îl voi petrece împreună cu prietena mea, acasă la părinții ei. Am auzit cîte ceva despre prețurile ofertelor de la agențiile de turism. Ce pot să spun? Sînt accesibile pentru cei care-și permit, în nici un caz pentru studenți, chiar dacă au reduceri. Și, oricum, prioritățile sînt altele”.
Cătălin Năstac, 26 de ani, șomer: „Nu m-am gîndit unde voi petrece de Sărbătorile de Paște. Sînt șomer și în nici un caz nu-mi voi putea permite să plec undeva, oricît de atractive ar fi ofertele. În noaptea Învierii voi merge la biserică, aici în oraș”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns