Aspectul urbanistic al Bacăului are foarte mult de suferit din cauza acelor proprietari care, pentru a-și extinde spațiile de locuit, își construiesc balcoane la parter, ce depășesc dimensiunile celor de la etajele superioare. Lucrări care, de regulă, au fost executate fără aprobările serviciului de specialitate ale Primăriei, fără proiecte, la inspirația fiecărui proprietar. Deși se încearcă intrarea în legalitate, șansele sînt relative, în pofida măsurilor de sancționare severe instituite de Executiv. Cum cred băcăuanii că ar trebui să se procedeze?
Ion Apetroaie, 60 de ani, pensionar: „Știți cum e, vorba aceea: ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place! Așa și cu aceste balcoane. Dacă sînt construite după un proiect care să respecte proiectul balcoanelor din acel bloc, atunci e bine. Care sînt construite fără autorizație și fără proiect, să fie dărîmate. De fapt, cei de la primărie sînt de vină pentru că dau aprobări fără să verifice dacă s-a respectat proiectul. Cu balcoanele s-a întîmplat ca și cu șarpantele de la blocuri. Este, pe românește, o mare țigăneală”.
Elena Nedelcu, 49 de ani, muncitoare: „Pe mine nu mă deranjează și nu mi se pare că strică aspectul orașului. Nu, nu locuiesc la parter. Părerea mea este că dacă un locatar de la parter și-a făcut balcon, acesta va întreține curățenia din jurul blocului în care locuiește, iar asta e foarte bine. Eu sînt pentru construirea balcoanelor la parter”.
Gheorghe Zaharia, 49 de ani, șomer: „Sînt foarte mulți oameni care ar dori să-și facă balcon, dar nu toți au posibilități. Poate au doar pentru un balcon modest, care nu se ridică la pretențiile cerute. E destul de grea situația. Sînt totuși pentru respectarea proiectului și a autorizației”.
Iosif Gherghici, 38 de ani, electrician: „Fiecare și-a făcut balcon după posibilitățile pe care le-a avut. Toți vrem să avem un oraș frumos, modern, curat, care să placă privirii, dar în această situație chiar nu știu ce să spun”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns