Administratorii restaurantelor și localurilor care vor organiza mese festive de Revelion nu au voie ca în preparatele servite clienților lor să folosească ouă de rață. Produsele sînt interzise de inspectorii sanitari, deoarece prezintă un risc crescut de îmbolnăvire cu salmonella. „Restaurantele nu ne-au trasnmis pînă acum meniurile de sărbători pe care le vor prepara pentru clienții lor, dar singura obiecție pe care o vom avea de făcut este interzicerea folosirii ouălelor de rață la creme și maioneze. Acestea sînt periculoase la consum, întrucît pot declanșa toxiinfecții alimentare cu salmonella. Nu doar la mesele festive este interzisă folosirea ouălor, ci și în instituțiile colective de copii”, ne-a declarat doctorița Daniela Lupașcu, șefa Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău. Pînă la această oră, singurele locații care și-au anunțat intenția de a organiza mese festive de Revelion sînt taberele școlare din Sălătruc și Dărmănești. Ambele tabere au fost verificate de inspectorii DSP și au fost declarate corespunzătoare din punct de vedere sanitar. (Cezara DUȚĂ)
Lasă un răspuns