• Sergiu Blajievschi, directorul Conrepi, una dintre firmele care protestau împotriva datoriilor neplătite de Rafo, susține că persoana care a semnat în numele lui i-a falsificat semnătura, iar ștampila firmei a fost „fabricată”
O parte dintre cele zece firme care au semnat un protest comun împotriva Rafo Onești fiindcă societatea lui Corneliu Iacobov nu și-a achitat facturile au început să bată în retragere. Mai întîi a revenit asupra participării la acea petiție firma Tehnomold Construct SA, un gest de înțeles, dacă ne gîndim că aici este acționar și Corneliu Iacobov. Însă, de curînd, alte două firme au făcut și ele pasul înapoi. Șefii societăților Conrepi și Confmetalon susțin că documentul semnat și ștampilat în numele lor nu a avut girul tuturor reprezentanților societăților respective. Sergiu Blajievschi, directorul Conrepi, de exemplu, spune că persoana care a semnat în numele societății i-a falsificat semnătura. „Nu știu cine a semnat acolo, dar nu este semnătura mea. Cît despre ștampilă, știți și dumneavoastră cum se pot fabrica acestea, oriunde și oricînd, fără probleme. Eu nu am participat la nici o întîlnire cu participanții celorlalte firme care au semnat protestul comun pe care l-ați publicat”, ne-a spus Blajievschi.
O altă societate care susține că nu are nimic de-a face cu hîrtia incriminatoare este Confmetalon, care a trimis un comunicat prin care se precizează că „SC Confmetalon nu este de acord cu cele relatate, comentariile făcute pe baza declarației directorului societății Alexandru Scripcaru nefiind și părerea noastră, întrucît societatea noastră și-a recuperat în lunile octombrie-decembrie mare parte din creanțele restante din aprilie 2002. Referitor la protestul comun, menționăm că societatea noastră, SC Confmetalon, nu a fost legal reprezentată și nici nu a împuternicit pe cineva să semneze în numele societății”, se arată în documentul semnat chiar de directorul societății, Alexandru Scripcaru.
În acest fel, numărul firmelor care se dezic de protestul comun ajunge la trei. Prima care a anunțat public că se retrage de pe lista protestatarilor a fost Tehnomold. Acest lucru s-a întîmplat la doar cîteva zile după aparița în presă a demersului lor comun. Conducerea Tehnomold anunța că, în urma negocierilor avute cu conducerea Rafo, „s-au găsit soluții comune de rezolvare a situației litigioase, astfel că Tehnomold Construct SA se retrage de pe lista protestatarilor”. Numai că Tehnomold avea un motiv bine întemeiat să procedeze în felul acesta, întrucît Corneliu Iacobov este acționar și la Rafo, dar și la societatea protestatară. Din comunicatul remis de Confmetalon se poate deduce și care este motivul pentru care și celelalte două firma procedează la fel. „Apariția numelui societății noatre în articolele de presă a făcut ca bunele relații de colaborare cu SC Rafo să devină tensionate”, se precizează în document. Teama că nu-și vor mai recupera datoriile i-a îndemnat să renunțe la protest. Dintre cele zece societăți care au protestat inițial, Confmetalon SRL, Gironap-Prod SRL, Comore Instal SRL, Codex SRL, TMUCB SA, Tehnomold Construct SA, Dodo SRL, Domiconst SRL, Conrepi SA, toate din Onești și TIAB SA București, au mai rămas acum doar șapte. Pînă acum. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns