Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va primi, in perioada 1 septembrie – 31 octombrie, cereri de finantare pentru „Lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii de prevenire si de protectie împotriva inundatiilor” (Masura 125, submasura c). Fondurile nerambursabile disponibile pentru investitiile aferente submasurii 125 c – ne-a informat Codrina Pascaru, directorul Oficiului Judetean Bacau al APDRP – vor fi de 62.500.000 de euro. Din aceasta suma, 20% reprezinta contributia Guvernului României de la bugetul de stat, iar 80% contributia Uniunii Europene.
Depunerea cererilor de finantare aferente Masurii 125, submasura c, se va face la Oficiul Judetean al APDRP, zilnic, în intervalul orar 9,00 – 14,00. Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este luni, 31 octombrie, ora 12,00.
Fondurile pot fi solicitate de comune si Regia Nationala a Padurilor Romsilva (RNP) pentru investitii eligibile precum refacerea sistemului de diguri, a albiilor piraielor, a bazinelor de acumulare, a structurilor de oprire a scurgerilor de apa. De asemenea, sint finantate si investitii în reteaua de canale, a stavilarelor cu rol de atenuare a viiturilor, consolidarea terenurilor cu risc de alunecari de teren, lucrari de desecare pentru eliminarea excesului de apa survenit în urma inundatiilor, lucrari de corectare a torentelor.
Pentru a primi finantare nerambursabila, solicitantul trebuie sa îndeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate în Ghidul Solicitantului aferent acestei submasuri de finantare. Acesta poate fi descarcat gratuit de pe pagina de internet a APDRP, www.apdrp.ro.
Sprijinul public (comunitar si national) acordat este de 100% din
totalul cheltuielilor eligibile. Ajutorul public pentru un proiect de investitie nu va putea depasi 1.500.000 de euro. Plafonul minim acceptat pentru un proiect este de 5.000 de euro (valoarea totala eligibila a proiectului). Sint eligibile numai investitiile de prevenire si protectie împotriva inundatiilor amplasate pe terenuri agricole sau forestiere si/ sau pe cursuri de apa care nu sint gestionate de Administratia Nationala Apele Romane (torente, piraie cu lungimi mai
mici de 5 km). (Petru DONE)
Lasă un răspuns