136 de restaurante, fast-fooduri, terase, tonete și magazine alimentare au fost verificate săptămîna trecută de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP), care au urmărit în mod special felul în care patronii, ospătarii și vînzătorii respectă normele de igienă. Zece dintre controalele efectuate au fost făcute ca urmare a reclamațiilor trimise pe adresa instituției de către populație. Din cele peste o sută de unități de alimentație publică verificate, doar zece au fost sancționate pentru abateri, cum ar fi funcționarea fără autorizație sanitară, lipsa controlului medical periodic al angajaților, neefectuarea operațiunilor de curățenie, dezinfecție, dezinsecție și lipsa materialelor necesare pentru acestea.
„Valoarea totală a sancțiunilor aplicate pentru aceste nereguli s-a ridicat la 39 de milioane de lei. S-a suspendat temporar activitatea unei singure unități, un snack-bar din Comănești. La unitățile controlate săptămîna trecută nu s-a depistat nici o situație care să conducă la retragerea autorizației sanitare de funcționare”, ne-a declarat dr. Marin Buștuc, director adjunct al DSP. Controlul inspectorilor sanitari în unitățile de alimentație publică din județ continuă și săptămîna aceasta, scopul verificărilor fiind evitarea unor toxiinfecții alimentare sau a altor boli care se pot transmite cu ușurință în perioada caniculară în rîndul clienților unităților de alimentație publică. (Cezara DUȚĂ)
Lasă un răspuns