Este dezamagitor sa vezi cum un politician care isi acuza oponentii ca incalca regulile democratiei impinge cu succes principiile democratice spre marginea prapastiei.
Traiat Basescu a acuzat oponentii ca l-au suspendat prin incalcarea legilor si Constitutiei. In plus, presedintele suspendat a sustinut ca se afla in fata unei lovituri de stat pusa la cale de Parlament.
Dupa care a inceput sa-si constuiasca o aparare impingind regulile care nu-l favorizau. A obtinut, prin presiune externa, un prag de validare care nu exista in Constitutie si care nu este agreat la nivel de principiu de institutiile UE. Dupa ce a obtinut pragul de 50% plus unu, a cerut boicotarea Referendumului, reusind sa obtina o prezenta cu 4% sub pragul existent in scripte.
Dupa care a inceput o adevarata ofenziva impotriva celor care i-au devenit dusmani. Desi a denuntat presiunile asupra Justitiei care ar fi facute de cei din USL, in mod surprinzator procurorii incep sa-i ancheteze pe cei pe care Basescu ii nominalizeaza la aparitiile televizate zilnice.
Coincidenta este prea mare, mai ales ca o decizie a Curctii Constitutionale este intoarsa de un grup de judecatori, culmea, in favoarea aceluiasi Traian Basescu.
Razboiul este aprig si se va incheia doar cind una din parti va fi invinsa fara drept de apel pentru ca e un conflict in care nu se iau prizonieri. Oricare ar fi cistigatorul, un lucru este clar: avem o victima colaterala clara: democratia. Si vreo opt milioane de cetateni care au votat la referendum si care incep sa se intrebe daca nu cumva vor trebui sa mearga in fata procurorilor si sa explice de ce au votat si cine i-a instigat la vot.
Caci, doamnelor si domnilor, avem o noua infractiune in România: instigarea la vot asupra careia s-a pornit cercetarea penala.
un cetatean a zis
Mi se pare normal ca tot ce inseamna „politicieni mizerabili” sa dispara, chiar daca asta ar insemna sa ramanem fara USL sau PDL, oricum noi oamenii simpli n-am pierde nimic… chiar am trai m,ult mai bine fara „grija” lor.