Carnea de porc se poate conserva în grăsime fie proaspătă, fie conservată. Carnea nu se sărează înainte de a se frige, pentru a lăsa să se formeze la suprafață o crustă care să împiedice scurgerea sucului. Pentru conservarea în grăsime se pretează orice carne de porc. Carnea se taie în bucăți potrivite ca mărime și se prejește în untură de porc, la foc mic, pe fiecare parte. După prăjire, carnea trebuie să rămînă moale și mustoasă. Bucățile de carne se așează apoi într-un bidon de tablă sau într-o oală smălțuită (nu în borcan de sticlă!). Se pot presăra printre bucățile de carne și cîțiva cîrnați prăjiți, care se vor așeza în straturi alternative. Grăsimea rămasă de la prăjit se toarnă apoi peste bucățile de carne și cîrnați. Dacă vasul nu se completează, se mai poate adăuga o cantitate corespunzătoare de untură topită. Vasul astfel aranjat, se pune apoi pe flacără unde se lasă la foc mic să fiarbă aproximativ un sfert de oră, după care se pune la păstrat la rece. Este indicat ca după patru -cinci săptămîni, vasul să fie din nou pus la fiert, pentru a fi siguri că bucățile de carne se păstrează cum trebuie.
Lasă un răspuns