• brutarii de la Pambac au reprezentat pentru a doua oară consecutiv România la un concurs internațional
Brutarii de la Pambac au obținut locul al patrulea la Cupa Europei, competiție de specialitate desfășurată în perioada 26-30 martie în Danemarca. Echipa băcăuană a reprezentat România, după ce a luat locul întîi la Cupa Brutarilor autohtonă. Echipa Pambac și, totodată, a României a fost compusă din Cătălin Radu, Adrian Ghioc și Constanța Albuică. Șefa echipei a fost inginerul Adriana Macri, desemnată de patronatul brutarilor și morarilor, Rompan.
Răducan Ion, președintele Pambac, spune că premiul a fost obținut după susținerea celor trei probe, care au constat într-o lucrare artistică, pîine și patiserie. Președintele Ion spune că tema la lucrarea artistică a fost „Carnaval”. Ca urmare, membrii echipei au realizat un simbol al carnavalului românesc, unde, pe un soclu de pîine, apar măști, trei pitici și un urs. Concursul s-a desfășurat cu public, iar concurenții au avut la dispoziție cinci linii tehnologice identice. Punctajul s-a realizat și în funcție de modul de lucru, nu doar pe baza produsului final. Primele trei locuri au fost cîștigate de Elveția, Irlanda și Danemarca, iar România a împărțit cu Franța poziția a patra. „E greu să urci pe podium, mai ales că România este abia la a doua participare. Noi, la gustul pîinii, am fost printre cei mai buni, dar n-am avut experiență la modul de aranjare și la respectarea timpilor de concurs”, afirmă Ion.
Anul viitor, Cupa europeană a brutarilor se va desfășura în Franța. (Florin POPESCU)
Lasă un răspuns