Cei mai buni brutari din Romănia, dar prezenți și în top-ul european, după ce s-au clasat pe locul al IV-lea la concursul continental desfășurat recent în Danemarca, sînt băcăuanii de la Pambac. Cu toate că orașul abundă în cuptoare și brutării private, care fabrică pîine cu iz turcesc, italian sau nemțesc, meșterii de la cea mai veche fabrică din oraș își mențin „firma” și sfidează concurența. Ce părere au băcăuanii vizavi de această temă?
Lăcrămioara Năstase, 36 de ani, munictoare: „E bine că brutarii băcăuani au cîștigat locul IV la un concurs internațional, dar mai bine era dacă cîștigau locul I. De obicei, cumpăr pîine de la Pambac”.
Catinca Budescu, 59 de ani, pensionară: „Chiar mă bucur pentru ei și sigur au meritat locul. Eu, să știți, doar de la Pambac cumpăr pîine. Recunosc că m-am și obișnuit cu ea. Pîinea de la cuptoare se sfărîmă și nu-mi place”.
Eugen Budescu, 60 de ani, pensionar: „Cred că dintotdeauna cumpăr pîinea de Pambac, dar mai cumpărăm și pîinea rotundă, neagră. Pe aceea o mănînci și goală”.
Elena Butică, 24 de ani, administrator: „Obișnuiesc să cumpăr pîine de la Pambac pentru că magazinul este mult mai aproape de mine decît cuptorul. Îmi place această pîine, cel puțin așa cred. Nu știu!”
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns