• Crăciunul este înainte de toate o sărbătoare religioasă și familială,
pe care copiii o așteaptă cu febrilitate. Nu-i uitați, totuși, nici pe
vîrstnicii din familie sau rudele care stau în alte orașe.
Trimiteți-le desene, felicitări, telegrame, ca să vadă ca nu i-ați uitat.
• Bradul de Crăciun, cumpărat cu mai multe zile înainte de a fi
împodobit, trebuie ținut pe balcon la rece. Din cînd în cînd,
pulverizați apă pe ace și pe trunchi.
• Crenguțele bradului dobîndesc o eleganță cu totul deosebită,
dacă din loc în loc le legați cu funde roșii sau verzi de mătase,
precum și cu fire de beteala argintii și aurii.
• Bradul împodobit cu globuri de o singură culoare (albe sau roșii)
sau doar în două culori (roșu și alb) dobîndește o distincție regală.
Dacă folosiți globuri albe, legați din loc în loc funde verzi. Dacă
folosiți globuri roșii, cîteva funde din mătase, tot roșii, vor crea un
ansamblu perfect.
• Fața de masă albă e ideală pentru seara de Moș Crăciun. Nu
uitați că alături de fiecare tacîm să puneți o crenguță mică de brad,
legată cu un fir de panglică foarte subțire sau cu un fir de
mătase roșu. Pe mijlocul mesei asezați un decor, compus din
globuri, beteală și rămurele de brad sau, și mai bine, o vază mică, cu flori naturale. În stînga și-n dreapta decorului, așezați
cîte o lumînare.
• Colindele sînt mult mai frumoase dacă sînt ascultate în licăr de
lumînări. Indiferent dacă le cîntați dumneavoastră sau le ascultați pe
casetă, stingeți lumina și aprindeți lumînările și beculețele de la
instalația de pe pom.
• Seara de Crăciun va avea un farmec deosebit dacă înainte să
gustați din bucate veți rosti o scurtă rugăciune de mulțumire pentru
anul pe care îl încheiați sănătoși. (E. SOLOMON)
Lasă un răspuns